3800 de persoane și familii social-defavorizate din capitală și suburbii vor beneficia de ajutoare financiare din partea autorităților publice locale. O decizie în acest sens a fost aprobată săptămâna trecută de Comisia pentru stabilirea și acordarea ajutorului material persoanelor defavorizate din municipiul Chișinău.

Șefa Direcției generale asistență socială și sănătate, Tatiana Bucearschi, a menționat la ședința de astăzi că 915 persoane cu deficiențe auditive vor primi ajutoare financiare către Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități de auz, marcată în acest an pe 27 septembrie.

Totodată, către data de 1 octombrie, Ziua internațională a persoanelor în etate, 2000 de oameni în vârstă vor beneficia de ajutor din partea autorităților locale. Iar cu ocazia Zilei internaționale a nevăzătorilor și a persoanelor cu deficiențe de vedere 840 de membri ai Asociației nevăzătorilor, inclusiv 37 de părinți care educă copii cu probleme de vedere, vor beneficia de ajutor material.

Totodată, autoritățile nu au precizat care vor fi sumele acestor indemnizații.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!