/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Cehia relaxează regulile de carantină, chiar dacă numărul de infectări crește

missing
14 septembrie 2020, ora 17:59

Cehia relaxează regulile de carantină, în pofida creşterii numărului de infectări cu coronavirus, a anunţat luni Ministerul Sănătăţii, transmite DPA, citat de Agerpres.

Cei care au fost în contact cu o persoană infectată, dar nu prezintă simptome, nu vor mai trebui să intre automat în carantină dacă ambele persoane au purtat mască, a indicat ministrul sănătăţii, Adam Vojtech.

În schimb, contacţii asimptomatici vor trebui doar să-şi monitorizeze starea de sănătate.

Nici persoanele care au fost infectate cu coronavirus în precedentele 90 de zile nu mai trebuie să intre în carantină, dat fiind că au dezvoltat imunitate, a adăugat ministrul.

Cehia se confruntă recent cu o creştere a numărului de cazuri de infectare, după ce în primele luni reuşise să ţină sub control epidemia.

Rata de reproducere R0 a coronavirusului ‘nu a fost cu siguranţă peste 2’, dar a fost ‘ridicată’, a admis ministrul sănătăţii, menţionând că spitalele au în prezent capacitatea de a trata pacienţii cu COVID-19.

Până luni, Cehia raportase în total 36.200 de infectări cu coronavirus şi 456 de decese. În prezentă există 14.400 de cazuri active.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram