Cehia relaxează regulile de carantină, în pofida creşterii numărului de infectări cu coronavirus, a anunţat luni Ministerul Sănătăţii, transmite DPA, citat de Agerpres.

Cei care au fost în contact cu o persoană infectată, dar nu prezintă simptome, nu vor mai trebui să intre automat în carantină dacă ambele persoane au purtat mască, a indicat ministrul sănătăţii, Adam Vojtech.

În schimb, contacţii asimptomatici vor trebui doar să-şi monitorizeze starea de sănătate.

Nici persoanele care au fost infectate cu coronavirus în precedentele 90 de zile nu mai trebuie să intre în carantină, dat fiind că au dezvoltat imunitate, a adăugat ministrul.

Cehia se confruntă recent cu o creştere a numărului de cazuri de infectare, după ce în primele luni reuşise să ţină sub control epidemia.

Rata de reproducere R0 a coronavirusului ‘nu a fost cu siguranţă peste 2’, dar a fost ‘ridicată’, a admis ministrul sănătăţii, menţionând că spitalele au în prezent capacitatea de a trata pacienţii cu COVID-19.

Până luni, Cehia raportase în total 36.200 de infectări cu coronavirus şi 456 de decese. În prezentă există 14.400 de cazuri active.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!