Fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, vine cu o nouă scrisoare deschisă către procurorul general, Alexandr Stoianoglo, declarând că în ultima perioadă funcțiile instituției se rezumă doar la protecția necontenită a unor politicieni. După lansarea acuzațiilor, am solicitat o reacție de la reprezentanții instituției, iar drept răspuns aceștia l-au felicitat cu ziua de naștere.

În scrisoare, Viorel Morari, aduce mai multe învinuiri la adresa procurorului general, referindu-se la câteva dosare penale, printre care și cazul expulzării profesorilor turci, Bahams și „kuliocul”.

„Deja de ceva timp instituția Procuraturii nu are investigații de rezonanță și nici nu cred că va avea în scurt timp. În ultimele luni am asistat la o protecție necontenită a unor politicieni din partea unei instituții care se prezumă „independentă”. Regret să constat că principalele eforturi ale Dvs, în această funcție, sunt îndreptate spre acțiuni de protecționism a unor politicieni și grupuri de interese, consolidarea propriei imagini, prin discursuri, ieșiri televizate concertate, dar fără a îmbunătăți activitatea Procuraturii în ansamblu”, a menționat acesta.

Solicitați să comenteze, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Maria Vieru, a declarat pentru redacția TV8 că „instituția îl felicită pe procurorul suspendat cu ocazia zilei de naștere și-i urează „la mulți ani!””.

În aceeași scrisoare, fostul șef al Procuraturii Anticorupției spune că „în circumstanțele în care Curtea Constituțională a constatat neconstituționalitatea procedurii de a Vă alege în funcția de Procuror General, de ce nu Vă dați demisia de onoare? Așa ar fi făcut o persoană care cu adevărat respectă cetățenii acestei țări și care respectă funcția de Procuror General ca și instituție într-un stat democratic”.

Vedeți mai jos scrisoarea integrală:

Anterior, Morari i-a mai adresat o scrisoare lui Stoianoglo în care afirma că procurorul general nu este unul independent și imparțial. Potrivit lui, acesta acționează pentru consolidarea propriei imagini, dar nu a îmbunătăți activitatea procuraturii în ansamblu. Drept răspuns, atunci, procuratura a venit cu o reacție în care a declarat că nu intră în polemici cu inculpații și nu răspunde tentativelor de a antrena instituția în confruntări inutile.

/DOC/ „Nu sunteți un Procuror General independent și imparțial”. Șeful suspendat al PA a adresat o scrisoare lui Stoianoglo

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!