/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/DOC/ „Asistăm la protecția unor politicieni”. Morari a adresat o nouă scrisoare deschisă către procurorul general

missing
14 septembrie 2020, ora 11:39

Fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, vine cu o nouă scrisoare deschisă către procurorul general, Alexandr Stoianoglo, declarând că în ultima perioadă funcțiile instituției se rezumă doar la protecția necontenită a unor politicieni. După lansarea acuzațiilor, am solicitat o reacție de la reprezentanții instituției, iar drept răspuns aceștia l-au felicitat cu ziua de naștere.

În scrisoare, Viorel Morari, aduce mai multe învinuiri la adresa procurorului general, referindu-se la câteva dosare penale, printre care și cazul expulzării profesorilor turci, Bahams și „kuliocul”.

„Deja de ceva timp instituția Procuraturii nu are investigații de rezonanță și nici nu cred că va avea în scurt timp. În ultimele luni am asistat la o protecție necontenită a unor politicieni din partea unei instituții care se prezumă „independentă”. Regret să constat că principalele eforturi ale Dvs, în această funcție, sunt îndreptate spre acțiuni de protecționism a unor politicieni și grupuri de interese, consolidarea propriei imagini, prin discursuri, ieșiri televizate concertate, dar fără a îmbunătăți activitatea Procuraturii în ansamblu”, a menționat acesta.

Solicitați să comenteze, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Maria Vieru, a declarat pentru redacția TV8 că „instituția îl felicită pe procurorul suspendat cu ocazia zilei de naștere și-i urează „la mulți ani!””.

În aceeași scrisoare, fostul șef al Procuraturii Anticorupției spune că „în circumstanțele în care Curtea Constituțională a constatat neconstituționalitatea procedurii de a Vă alege în funcția de Procuror General, de ce nu Vă dați demisia de onoare? Așa ar fi făcut o persoană care cu adevărat respectă cetățenii acestei țări și care respectă funcția de Procuror General ca și instituție într-un stat democratic”.

Vedeți mai jos scrisoarea integrală:

Anterior, Morari i-a mai adresat o scrisoare lui Stoianoglo în care afirma că procurorul general nu este unul independent și imparțial. Potrivit lui, acesta acționează pentru consolidarea propriei imagini, dar nu a îmbunătăți activitatea procuraturii în ansamblu. Drept răspuns, atunci, procuratura a venit cu o reacție în care a declarat că nu intră în polemici cu inculpații și nu răspunde tentativelor de a antrena instituția în confruntări inutile.

/DOC/ „Nu sunteți un Procuror General independent și imparțial”. Șeful suspendat al PA a adresat o scrisoare lui Stoianoglo

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram