Pavajul, scos de pe străzile aflate în reparație, a fost dus la mai multe grădinițe din Chișinău. Deși nu este vechi, dar e în stare bună, acesta a fost aruncat din camioane chiar pe asfalt, astfel că o parte s-a deteriorat. Chiar și așa, administrațiile grădinițelor au ales bucățile care nu au fost stricate, le-au aranjat cu grijă și urmează să le monteze. Mai ales că ogrăzile instituțiilor arată deplorabil de ani buni.

DIANA POPA, REPORTERĂ TV8: „În contextul reparării trotuarelor din sectorul centru a fost scos și pavajul de lângă Guvern. Deși nu a fost unul foarte vechi și deteriorat, acesta a fost schimbat. Iar bucățile de pavaj scoase au fost transportate la câteva grădinițe din Capitală.”

Pavajul, demontat de pe străzile Capitalei, a fost aruncat la nimereală, cu tot cu asfalt și nisip. O parte din bucăți erau stricate, cel mai probabil din cauza faptului că au fost descărcate greșit. Camioanele, care au adus pavajul erau, prea mari pentru a intra în curtea grădiniței, spun responsabilii. Chiar și așa, bucățile întregi de pavaj vor fi montate cât mai curând, întrucât curtea grădiniței arată ca după război, cu gropi mari și adânci.

VALENTINA RĂU, ȘEFĂ, DETS RÂȘCANI: „Am înțeles că din start e o greșeală. Va fi ales pavajul care e de calitate bună, cel care nu va fi bun va fi evacuat.”

O parte din pavaj a ajuns și la alte cinci grădinițe. Directoarea acestei instituții ne-a spus că acesta va fi suficient pentru a acoperi teritoriul din jur, dar și pentru a amenaja cărările de acces spre pavilioane și terenuri de joacă. Asfaltul de acum nu a mai fost plombat de ani buni.

RODICA JARDAN, DIRECTOARE INTERIMARĂ, GRĂDINIȚA NR. 5: „Suntem deja al treilea an aici pe teritoriu. – Nu au avut loc renovări? -Nu au fost. Tot terenul este deteriorat.”

VLAD MELNIC, PRETOR, SECTORUL RÎȘCANI: „Noi înțelegem că acest pavaj nu o să ajungă la toate instituțiile, dar acele instituții care au posibilitate de a pune pavaj anul acesta, care au forță financiară, ca să nu fie depozitat și să stea ani de zile.”

Autoritățile locale au oferit pavaj, însă cheltuielile de montare a acestuia vor fi suportate de către instituții.

VLAD MELNIC, PRETOR, SECTORUL RÎȘCANI: „O parte de finanțare o să fie de la direcție, o parte ajutați de agenți economici.”

Acum doi ani, pavajul scos de pe străzile Capitalei în timpul reparațiilor a fost donat, cu titlu gratuit, spitalului Sfânta Treime, câtorva școli și grădinițe.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!