Delage este o marcă auto franceză din trecutul îndepărtat, care a produs maşini de lux şi de curse între anii 1905-1953 ai secolului trecut. Aceasta este pe cale să renască prin investiţiile antreprenorul francez Laurent Tapie, care a câștigat drepturile asupra mărcii Delage și a apelat, de asemenea, la sprijinul membrilor asociației Les Amis de Delage (“Prietenii lui Delage”) și a zece investitori.

Echipa include, de asemenea, directorul tehnic Benoit Bagur, care a lucrat la Ligier și în diviziile sportive ale Citroen, Volkswagen și SEAT, dar și fostul pilot de Formula 1 Jacques Villeneuve. Acesta din urmă îi va învăța pe viitorii clienţi cum să călărească până când singurul model care este planificat pentru debut – hipercarul numit D12.

Delage D12 nu este o noutate. Prototipul său cu două locuri pentru pasageri, poziţionate unul în spatele celuilalt, realizat pe baza unui monococ din fibră de carbon şi acoperit cu panouri de caroserie compozite, a fost prezentat potențialilor clienți în decembrie 2019, la un eveniment special cu uşile închise, organizat în Los Angeles, deşi despre maşină s-a aflat abia acum câteva săptămâni. Citeşte articolul mai departe pe AutoBlog.MD şi vezi cum arată în detalii.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!