Opozantul rus, Aleksei Navalinîi, a publicat prima fotografie pe Instagram după ce a fost otravit. Acesta scrie că deja se simte mai bine.

„Salut tuturor. Aproape că încă nimic nu pot face de sine stătător, dar ieri toată ziua am putut să respir singur. Absolut singur. Fără niciun ajutor din exterior. Mi-a plăcut mult. Un proces incredibil. Recomand”, a scris Navalinîi pe Instragram.

View this post on Instagram

Привет, это Навальный. Скучаю по вам 😍. Я все ещё почти ничего не умею, но вот вчера смог целый день дышать сам. Вообще сам. Никакой посторонней помощи, даже простейший вентиль в горле не использовал. Очень понравилось. Удивительный, недооценённый многими процесс. Рекомендую

A post shared by Алексей Навальный (@navalny) on

Amintim că, la sfârșit de august opozantul rus Alexei Navalnîi a ajuns în stare de inconștiență la un spital din Omsk. Atunci purtătorul său de cuvânt a anunțat că politicianul a fost otrăvit.

Ulterior, Navalinîi a fost transportat în Germania, la un spital din Berlin.

Puțin mai târziu, Guvernul Germaniei a anunțat într-un comunicat de presă că Alexei Navalnîi a fost otrăvit cu o substanță periculoasă, asemănătoare cu toxina „Noviciok”, care provoacă paralizie.

Rezultatele testelor efectuate într-un laborator specializat au confirmat urme de otravă în organismul lui Navalny.

Acelați tip de otravă ar fi fost folosită și în cazul lui Serghei și Iulia Skripal în anul 2018.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!