/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

„Nu cred că ştiinţa ştie”. Încălzirea globală rămâne un mit pentru Donald Trump

missing
15 septembrie 2020, ora 16:33

Încălzirea globală rămâne un mit pentru Donald Trump. A dovedit-o încă o dată, în California, unde zeci de incendii distrug mii de case și milioane de hectare de vegetație. Președintele american a discutat cu oficialii locali despre situația de acolo și i-a asigurat cu seninătate că nu trebuie să-și facă griji, fiindcă vremea se va răcori de la sine, potrivit Agerpres.

Preşedintele Donald Trump a minimalizat rolul schimbărilor climatice în declanşarea incendiilor din statul California, unde s-a aflat într-o scurtă vizită luni, afirmând că nu crede că „ştiinţa ştie”.

Într-un briefing, guvernatorul statului California, Gavin Newsom, l-a îndemnat pe preşedinte să recunoască faptul că schimbările climatice şi nu doar gestionarea pădurilor constituie un factor cheie în provocarea incendiilor.

Oficialul a subliniat necesitatea de a „colabora cu această ştiinţă”. Răspunsul preşedintelui Trump a fost: „Va începe să se răcească, aşteaptă şi vei vedea”.

Oficialul californian i-a replicat: „Aş vrea ca ştiința să fie de acord cu tine”, la care Trump a răspuns: „Nu cred că ştiinţa ştie, de fapt”.

Trump a minimalizat rolul schimbărilor climatice provocate de om şi, în general, a pus la îndoială veridicitatea fenomenului. De asemenea, el i-a luat în derâdere pe activiştii de mediu, calificându-i ca alarmişti, transmite Agerpres.

Preşedintele republican a dat vina pe o gestionare deficitară a pădurilor şi i-a acuzat pe aleşii locali că au neglijat să cureţe terenurile în mod corespunzător.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram