Încălzirea globală rămâne un mit pentru Donald Trump. A dovedit-o încă o dată, în California, unde zeci de incendii distrug mii de case și milioane de hectare de vegetație. Președintele american a discutat cu oficialii locali despre situația de acolo și i-a asigurat cu seninătate că nu trebuie să-și facă griji, fiindcă vremea se va răcori de la sine, potrivit Agerpres.

Preşedintele Donald Trump a minimalizat rolul schimbărilor climatice în declanşarea incendiilor din statul California, unde s-a aflat într-o scurtă vizită luni, afirmând că nu crede că „ştiinţa ştie”.

Într-un briefing, guvernatorul statului California, Gavin Newsom, l-a îndemnat pe preşedinte să recunoască faptul că schimbările climatice şi nu doar gestionarea pădurilor constituie un factor cheie în provocarea incendiilor.

Oficialul a subliniat necesitatea de a „colabora cu această ştiinţă”. Răspunsul preşedintelui Trump a fost: „Va începe să se răcească, aşteaptă şi vei vedea”.

Oficialul californian i-a replicat: „Aş vrea ca ştiința să fie de acord cu tine”, la care Trump a răspuns: „Nu cred că ştiinţa ştie, de fapt”.

Trump a minimalizat rolul schimbărilor climatice provocate de om şi, în general, a pus la îndoială veridicitatea fenomenului. De asemenea, el i-a luat în derâdere pe activiştii de mediu, calificându-i ca alarmişti, transmite Agerpres.

Preşedintele republican a dat vina pe o gestionare deficitară a pădurilor şi i-a acuzat pe aleşii locali că au neglijat să cureţe terenurile în mod corespunzător.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!