Numărul de pasageri în Republica Moldova este în scădere în ultima perioadă. Mai mult, o descreștere se atestă și în transportul de mărfuri. Cel puțin asta arată datele Biroul Naţional de Statistică.

Într-o analiză publicată astăzi se arată că în luna iulie curent cu transportul public au fost transportați 4,2 de milioane de pasageri, cu 48,3% mai puţin ca în aceeași perioadă a anului trecut. Toadată, datele arată o scădere semnificativă a numărului de pasageri transportați s-a înregistrat atât în transportul aerian (-89,1%), rutier (-47,4%), cât și cel feroviar (-45,0%).

Biroul Național de Statistică mai anunță că în ianuarie-iulie curent cu transportul public au fost transportați 30,5 mil. de pasageri, cu 48,8% mai puţin ca în perioada similară din anul 2019.

În perioada de raport transportul rutier de pasageri a deținut cea mai mare pondere în total, fiind urmat de transportul feroviar și transportul aerian.

Mai mult, s-a constat că în ianuarie-iulie 2020 cu autobuze şi microbuze au fost transportaţi 29,8 de mil. de pasageri, cu 48,6% mai puțin, comparativ cu perioada corespunzătoare din anul 2019. Ponderea pasagerilor transportați, în numărul total de pasageri transportaţi cu autobuze şi microbuze, în municipiul Chişinău a constituit 56,7%, regiunile de dezvoltare Centru – 19,6%, Nord – 14,2%, Sud – 7,4% și UTA Găgăuzia – 2,1%.

Referindu-se la transportul de mărfuri, BNS anunță că „în ianuarie-iulie 2020 întreprinderile de transport rutier au transportat 6,8 mil. tone de mărfuri, cu 6,1% mai puţin față de perioada corespunzătoare din anul precedent”.

Astfel, cu mijloacele de transport feroviar în ianuarie-iulie 2020 au fost transportate 1,7 mil. tone de mărfuri, sau cu 36,0% mai puțin faţă de aceeași perioadă din anul 2019.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!