Șefa Drecției educație Criuleni și secretara Consiliului comunal Pruteni din raionul Fălești riscă să fie demise din funcție. Inspectoratul de Integritate a anunțat că a emis două acte de constatare în privința prin care s-a constatat că ambele au încălcat regimul juridic al incompatibilităților.

Fostă cosilieră în cadrul Consiliul raional Criuleni, care acum ocupă funcția de șefă a Direcției educație Criuleni, în perioada februarie-mai 2020 s-a aflat în stare de incompatibilitate, deținând simultan cu mandatul de consilier și calitatea de funcționar public, cea de șefă al Direcției Educație a Consiliului raional Criuleni.

Secretara Consiliului comunal Pruteni din raionul Fălești, la fel, a exercitat concomitent cu funcția publică de secretar al Consiliului comunal Pruteni și mandatul de consilier comunal în Consiliul Pruteni în perioada noiembrie-decembrie 2019 . În perioada noiembrie 2019-martie 2020, aflându-se în funcția de secretară a Consiliului comunal Pruteni a exercitat și mandatul de consilier raional Fălești.

Dacă actele de constatare vor rămâne definitive, cele două persoane ar putea fi decăzute din dreptul de a mai exercita o funcţie publică sau o funcţie de demnitate publică, cu excepţia funcţiilor electorale, pe o perioadă de 3 ani.

Totodată, cele două persoane ar putea fi incluse în Registrul interdicțiilor, gestionat de ANI.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!