Trei tipuri de vaccinuri antigripale vor fi asigurate pentru cetățenii moldoveni în contextul situației pandemice globale cu SARS Cov-2 și prevenirii gripei sezoniere. Despre aceasta a declarat Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM).

Actualmente, în Nomenclatorul de Stat al Medicamentelor (NSM) se regăsesc următoarele vaccinuri antigripale tetravalente:

– VaxigripTetra®, producător Sanofi Pasteur, Franța;
– Influvac®, producător Abbott Biologicals B.V., Olanda;
– GCFLU tetravalent, producător Green Cross Corporation, Coreea de Sud.

De menționat, că aceste vaccinuri sunt recomandate și precalificate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), pentru emisfera nordică, sezonul rece al anului 2020-2021.

„Din păcate, sezonul rece din anul acesta va fi unul și mai complicat decât de obicei, în contextul în care, ne confruntăm cu pandemia cauzată de COVID-19, iar o evoluție negativă a gripei sezoniere ar putea pune o presiune suplimentară asupra sistemului nostru de sănătate. Astfel, dorim să informăm publicul larg, despre vaccinurile antigripale autorizate de AMDM, ca urmare a unei evaluări ample efectuate de un grup de experți abilitați în domeniu”, a declarat directorul general AMDM, Eremei Priseajniuc.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!