/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

/VIDEO/ Consilierii PAS dezvăluie schema prin care potrivit lor bugetul municipal este prejudiciat

missing
15 septembrie 2020, ora 13:15

Consilierii Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) în Consiliul Municipiului Chișinău (CMC) au dezvăluit spun ei o schemă prin care bugetul municipal este prejudiciat cu sume impunătoare de bani. Astăzi, în cadrul unui briefing de presă, preșdintele fracțiunii în CMC Vasile Grădinaru a declarat că este vorba despre înstrăinarea terenurilor. 

„Schema de înstrăinare a terenurilor la prețuri derizoriu este modalitatea prin care se prejudiciază bugetul CMC. Cel mai interesant în acest lucru nu este doar că modalitatea este foarte asemănătoare cu cea folosită la devalizarea sistemului bancar, dar și unii actori sunt aceeași”, a declarat Vasile Grădinaru.

Președintele fracțiunii a spus că la prima etapă se identifică un teren cu mai multe probleme, iar ulterior acest bun este evaluat de către o companie care este selectată contrar legislației, care are o reputație dubioasă și care subevaluează valoarea acestui teren.

„Apoi acest teren cu probleme și subevaluat este scos în CMC pentru a fi expus la licitație și colegii din consiliul municipal votează, iar în ultima etapă acest teren este adjudecat la un preț foarte scăzut din  motiv că nici un dezvoltator de bună credință nu va procura un teren cu probleme. Astfel, vindem zeci și sute de hectare în municipiul Chișinău la preț de nimic, prejudiciind masiv bugetul municipal”, a precizat Vasile Grădinaru.

Solicitați pentru reacții, responsabilii de la Direcția arhitectură a Primăriei Chișinău nu ne-au răspuns la telefon.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram