Nouă hărți interactive au fost realizate per total de către Primăria Chișinău de la începutul acestui an. Despre ultima autoritățile au anunțat chiar astăzi, 15 septembrie. Este vorba despre harta online de monitorizare a unităților de tehnică din dotarea parcurilor auto ale regiilor municipale.

Iată care sunt cele nouă hărți puse la dispoziția cetățenilor:

Harta interactivă reparație străzi/trotuare și marcaj rutier.
Harta răspândirii ambroziei.
Harta interactivă a WC-lor publice.
Harta interactivă a zonelor cu pericol de accidente rutiere.
Harta ineractivă a construcțiilor problematice.
E-URBANISM.
Harta interactivă cu terenuri scoase la licitație.
Harta interactivă a scenariilor după care vor activa instituțiile de învățământ din capitală în contextul pandemiei de Covid-19.
Harta online pentru monitorizarea locației unităților de tehnică din cadrul regiilor municipale.

Am ieșit în stradă pentru a întreba oamenii câte dintre acestea le sunt cunoscute și cât de des le utilizează. Majoritatea au spus că nu știu despre existența hărților interactive și au sugerat autorităților să găsească metode pentru a le populariza.

Și internauții sunt de aceeași părere

Au fost sau nu cheltuiți bani suplimentari din bugetul municipal pentru aceste hărți

„Hărțile sunt realizate pe platforma „Arcgis”. Acolo sunt introduse toate informațiile, iar datele sunt deschise pentru public prin intermediul site-ului Primăriei Chișinău. Nu sunt cheltuiți bani suplimentari din buget. Direcția arhitectură a prezentat informații despre terenuri, iar colegii de la IT, de la Secția tehnologii informaționale, s-au ocupat de partea tehnică. Toată echipa a lucrat pentru ca să fim transparenți”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Chișinău, Vasile Chirilescu.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!