După mai bine de două săptămâni de la petrecerea dată de fiul premierului, cu ocazia căsătoriei, ministrul de Interne anunță că acest caz este investigat de poliție. Din spusele lui, cineva a denunțat evenimentul la Serviciul 112 și a comunicat că pe teritoriul vinăriei are loc o nuntă și că sunt mai mult de 50 de persoane. Ancheta este abia în desfășurare. Până în prezent, oamenii legii au luat mărturii de la chelnerii, care au lucrat în acea seară, de la bucătari și de la administratorul vinăriei. Ministrul a primit undă verde chiar de la prim-ministru, pentru desfășurarea anchetei. 

PAVEL VOICU, MINISTRUL AFACERILOR INTERNE:A fost format 112 de către persoane stabilite de noi, care au anunțat că are loc o nuntă și sunt mai mult de 50 de persoane. Noi am înregistrat acest caz. La moment, se află încă în examinare. Am discutat cu administratorul, chelnerii, bucătarii”.

Pavel Voicu a făcut aceste precizări, în cadrul emisiunii Uninterviu. Ministrul a mai declarat că a discutat subiectul și cu premierul, care nu s-ar fi opus anchetei poliției.

PAVEL VOICU, MINISTRUL AFACERILOR INTERNE: Am discutat. A spus să întreprindem măsuri conform legislației în vigoare”.

Declarațiile ministrului vin după mai bine de două săptămâni de la evenimentul organizat de fiul lui Ion Chicu. Petrecerea, dată cu ocazia căsătoriei, a avut loc la o vinărie din satul Ulmu, raionul Ialoveni. Am încercat să discutăm cu administrația localului, însă la telefon ne-a răspuns o angajată care ne-a asigurat că îi va transmite conducerii solicitarea noastră. Până la ora difuzării știrii, nimeni nu a revenit cu un apel.

Petrecerea familiei Chicu a avut loc în data de 28 august, în perioada în care nunțile, de orice format, erau încă interzise, din cauza pandemiei. Premierul, deși fusese abordat cu mai multe ocazii să confirme această petrecere, a evitat să ofere o reacție. Abia peste câteva zile a comentat cheful, dar a precizat că a fost doar o masă de sărbătoare, la care au participat doar unchii și mătușile mirilor.

Asta chiar dacă jurnaliștii de la proiectul Cu sens au surprins primul dans al mirilor, care erau îmbrăcați așa cum ar fi fost o nuntă clasică.

ION CHICU, PRIM-MINISTRUL REPUBLICII MOLDOVA:Într-adevăr, pe data de 28 august a fost organizat un eveniment, așa o masă de sărbătoare.” 

Iar despre ofițerii de pază, plătiți din bugetul de stat, și care în ziua petrecerii au limitat accesul persoanelor neinvitate, Ion Chicu a sugerat să aflăm explicații de la Serviciul Protecție și Pază de Stat. Asta chiar dacă, ofițerii se dădeau drept angajați ai vinăriei.

Cine sunteți? – de la vinărie. Noi asigurăm securitatea vinăriei Poiana. Vedem că aveți staff Poiana, dar vă vedem și la Guvern. Mă încurcați cu cineva.

Nici după două săptămâni de la expedierea solicitării, serviciul nu ne-a oferit răspunsul cerut. Atunci, și deputatul Radu Marian a depus denunț la procuratură invocând faptul că Ion Chicu a folosit paza statului în interese personale. De partea cealaltă, ministrul de Interne spune că premierul este o persoană protejată de stat și, de aceea, nimeni nu are dreptul să intre în viața lui personală.

După acel chef, pe numele prim-ministrului au fost depuse încă două demersuri, autorii cărora au reclamat faptul că nunta s-a desfășurat deși astfel de petreceri erau interzise la acel moment. Nu este clar la ce etapă se află examinarea demersurilor. Purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale nu ne-a răspuns, deocamdată, la telefon. Recent, comisia specială, al cărei șef este premierul Ion Chicu, a decis să permită nunțile și cumetriile, însă cu cel mult 50 de persoane.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!