/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, ajutor UE și pericol atomic. Zelenski: „Teroarea trebuie învinsă complet și peste tot”

Au fost confirmate patru cazuri noi de rabie

missing
16 septembrie 2020, ora 17:33

Specialiștii au identificat patru cazuri noi de rabie. Infectările au fost confirmate de către Secţia Virusologie din cadrul Centrului Republican de Diagnostic Veterinar.

Astfel, într-un comunicat, se anunță că două cazuri au fost identificate la bovine din raioanele Strășeni și Soroca, iar altul la o vulpe în raionul Rezina.

Cel de-al patrulea caz a fost descoperit la un câine, în raionul Anenii Noi.

Potrivit specialiștilor, cadavrele animalelor afectate au fost nimicite prin ardere și rămășițele de la ardere au fost înhumate.

Prezizăm că rabia este o boală infecțioasă virală a mamiferelor provocată de virusul rabic, care se găsește în saliva animalelor infectate. Alte denumiri ale bolii sunt turbare sau hidrofobie. Rabia se transmite oamenilor de la animale. Transmiterea are loc de obicei prin zgârierea sau mușcătura de către un animal a altuia sau a oamenilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram