Specialiștii au identificat patru cazuri noi de rabie. Infectările au fost confirmate de către Secţia Virusologie din cadrul Centrului Republican de Diagnostic Veterinar.

Astfel, într-un comunicat, se anunță că două cazuri au fost identificate la bovine din raioanele Strășeni și Soroca, iar altul la o vulpe în raionul Rezina.

Cel de-al patrulea caz a fost descoperit la un câine, în raionul Anenii Noi.

Potrivit specialiștilor, cadavrele animalelor afectate au fost nimicite prin ardere și rămășițele de la ardere au fost înhumate.

Prezizăm că rabia este o boală infecțioasă virală a mamiferelor provocată de virusul rabic, care se găsește în saliva animalelor infectate. Alte denumiri ale bolii sunt turbare sau hidrofobie. Rabia se transmite oamenilor de la animale. Transmiterea are loc de obicei prin zgârierea sau mușcătura de către un animal a altuia sau a oamenilor.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!