Un deținut de 26 de ani, care își ispășește pedeapsa de în Penitenciarul din „Lipcani”, ar fi șantajat mai multe femei după ce iniția conversații pe rețelele de socializare și intra în posesia unor fotografii intime.

Potrivit informațiilor, pentru ca fotografiile să nu ajungă în spațiul public, suspectul solicita, în schimb, diferite sume de bani. În materialele din dosar se arată că acesta avea și un complice, un bărbat de 37 de ani, originar din Briceni, care activa în calitate de taximetrist, fiind reținut pentru 72 de ore.

Totodată, s-a stabilit că individul se prezenta sub o altă identitate și spunea victimelor că deține o activitate de afaceri, motiv pentru care obținea mai multă încredere.

La începutul lunii august curent, o femeie de 28 ani a depus o plângere, prin care a comunicat că a fost obligată de o persoană să-i transmită 10 mii de lei în schimbul unor fotografii. Ulterior, ieri, au fost inițiate percheziții în celula acestuia și a fost descoperit un telefon, pe care îl deținea ilegal.

Pe acest caz a fost pornită o cauză penală pentru șantaj, iar acesta riscă pedeapsă cu închisoare de la 7 la 10 ani.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!