/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Șefa Comisiei Europene, despre otrăvirea lui Navalnîi: „Este un tipar pe care nu-l va schimba nicio conductă”

16 septembrie 2020, ora 12:46

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a acuzat Rusia de otrăvirea lui Aleksei Navalnîi, principalul opozant al lui Vladimir Puțin, și a spus că acesta nu este un caz singular, iar tiparul nu va fi schimbat de „o conductă”, cu referire la proiectul Nord Stream 2 și Digi24.ro.

„Otrăvirea lui Alexei Navalnîi cu un agent chimic nu este unică, am mai văzut așa ceva”, a spus ea, în discursul despre starea Uniunii Europene.

Ea a vorbit și despre alte tentativ de otrăvire sau amestecuri în campanii electorale.

„Acest tipar nu se schimbă și nici o conductă nu va schimba acest lucru”, a spus ea, cu referire la controversatul gazoduct Nord Stream 2, destinat să aprovizioneze Europa cu gaze ruseşti prin Marea Baltică.

Gazoductul Nord Stream 2 ar urma să dubleze capacitatea gazului rusesc pompat direct în Germania la 110 miliarde de metri cubi pe an. Proiectul, în care compania de stat Gazprom a investit jumătate din costul de 9,5 miliarde de euro, este finanțat din împrumuturi de la Royal Dutch Shell, OMV din Austria, Engie din Franța și grupurile germane Uniper și Wintershall.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram