/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Slusari, despre investigația TV8 privind alegătorii fictivi: Sperăm că CEC nu va cădea pradă acestor mimări de înregistrare

16 septembrie 2020, ora 17:25

După ce echipa emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8 a publicat, marți, 15 septembrie, o investigație despre fraude în cazul solicitărilor de deschidere a secțiilor de votare în Federația Rusă, deputatul Platforma DA, Alexandru Slusari, a spus că dovezile prezentate în investigație sunt concludente și speră că CEC nu va cădea pradă acestor mimări de înregistrare.

„Am urmărit această investigație, este una concludentă, după mine. Cu părere de rău este în tradițiile caracteristice lui Igor Dodon, să fie puse la cale niște fraudări. Înțelegem pentru ce se face acest lucru, de ce trebuie să fie deschise secții suplimentare de vot în Federația Rusă. Vedem și mișcările legate de Transnistria, cunoaștem că vor fi iarăși tentative de transport masiv al locuitorilor din stânga Nistrului. Este grav. Tare mult sper că toate aceste lucruri și adresări ale concurenților electorali vor influența cumva CEC și aceasta nu va cădea pradă acestor mimări de înregistrare, întrucât CEC trebuie să se conducă în luarea deciziei de trei factori: participarea la ultimul scrutin, înregistrarea prealabilă autentică nedubioasă și informația de la Ministerul Afacerilor Externe. Nu am nimic împotrivă ca cetățenii moldoveni din Federația Rusă să voteze, dar categoric nu susținem varianta manipulării.Sper că CEC nu va deschide secții suplimentare în Rusia, și vor lua în considerare ceea ce a fost spus în investigația „Cutiei Negre””, a declarat Alexandru Slusari.

Citește și Furculiță, despre investigația TV8 privind lista cu alegători fictivi din Rusia: „Nu cunosc că anume socialiștii să se fi ocupat cu astfel de exercițiu”

Marți echipa emisiunii „Cutia Neagră” a publicat o investigație care arată că în câteva zile, Federația Rusă a ajuns pe primele poziții în lista statelor de unde solicită cetățenii înregistrarea prealabilă pentru a participa la viitoarele alegeri. „Cutia Neagră” a analizat mai multe liste depuse la CEC și a identificat zeci de oameni care de fapt nu se află în Federația Rusă și chiar nu au fost niciodată acolo – nici la muncă, nici în vizită, dar care au semnat că intenționează să voteze pe 1 noiembrie în Rusia. Grav este faptul că în liste sunt persoane care activează în funcții publice, în cadrul autorităților locale conduse de reprezentanți ai Partidului Socialiștilor.

/INVESTIGAȚIE. VIDEO/ Operațiunea „Votăm în Rusia”: alegători fictivi și activiști socialiști

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram