Orașul Cahul va deveni primul „StartUp City” din regiunea de sud a Republicii Moldova.  Astfel, la Cahul urmează a fi creat Centrul EU4Innovation, un centru regional de excelență în IT.

Acesta va avea o suprafață de 1500 de m2, centrul va dezvolta mai multe servicii locale și 137 de programe și activități, în scopul încurajării utilizării tehnologiilor.

„StartUp City Cahul” va sprijini, de asemenea, educația STEM (științe, tehnologii, inginerie și matematică). Acest lucru se va face prin adaptarea și implementarea programelor educaționale pentru formare și extinderea competențelor, care răspund nevoilor sectorului privat.

Astfel, 11.500 de elevi din Cahul și peste 50.000 de elevi din 200 de școli din toată țara vor studia disciplinele viitorului, 500 de profesori își vor îmbunătăți competențele digitale în cadrul unor programe de formare, vor fi actualizate programele de studii pentru cel puțin 6 cursuri prin decizia Ministerului Educației, Cercetării și Culturii, în scopul creșterii atractivității studierii disciplinelor STEM.

De asemenea, aproximativ 300 de studenți din cadrul universităților și colegiilor vor urma cursuri de formare în IT și domeniile conexe.

Mai mult, în următorii 4 ani, se preconizează că, cel puțin 20 de startup-uri locale se vor bucura de asistență și suport, 15 inițiative non-IT vor beneficia de susținere, 2600 de persoane vor beneficia de programe educaționale de antreprenoriat, 24 evenimente vor fi organizate pentru antreprenori.

STEM reprezinta un concept educational ce se bazeaza pe ideea de educare a elevilor si studentilor in patru domenii: stiinta, tehnologii, inginerie si matematica, folosind o abordare multi-disciplinara si aplicata. Mai degraba decat a preda aceste discipline separat si distinct, STEM le integreaza intr-o paradigma de invatare coerenta bazata pe aplicatii din lumea reala.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!