Candidatul Partidului Nostru, Renato Usatîi, la funcția de președinte al R. Moldova, propune ca ziua de după alegerile prezidențiale, luni 2 noiembrie, să fie zi liberă pentru profesori și elevi. Politicianul susține că va face un demers la Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică (CNESP) și va solicita acest lucru. Potrivit lui, deși, CNESP a îndemnat să nu fie deschise secții de vot în incinta instituțiilor de învățământ, Usatîi declară că nu există o altă soluție, cel puțin pentru alegătorii din Bălți.

Renato Usatîi, candidat Partidul Nostru:Eu văd că unii deja fac ziare, alții își pun buillboard-uri. Comisia Națională pentru Situații Exceptionale în Sănătate Publică a decis să nu fie sectii de vot în școli, dar eu nu sunt de acord cu asta. Unde să le deschidem? În Bălți sunt 58 de sectii de vot, iar peste 40 de secții sunt în școli. Eu cred că trebuie să fie în școli, dar asta ar însemna că după alegeri, pe 2 noiembrie să fie declarată zi liberă pentru elevi și profesori pentru ca școala să fie dezinfectată și sigură pentru copii care vor reveni pe 3 noiembrie. Pentru mine nu ar conta rezultatele alegerilor dacă o să avem un număr mare de îmbolnăviri cu Covid-19 în rândul copiilor. Vom trimite demers la Comisia Națională ca pe 2 noiembrie să fie zi liberă pentru profesori și elevi”.

Pe 11 septembrie, Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică a decis prelungirea stării de urgență în sănătate publică până la 30 septembrie. Tot atunci, CNESP a stabilit un mecanism de conlucrare a organelor locale electorale cu structurile de sănătate publică teritoriale. În același context, membrii Comisiei au solicitat să se evite deschiderea secțiilor de vot în incinta instituțiilor de învățământ.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!