/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Deputat: „Ambasadorul Moldovei în Franța ar fi fost implicat într-un dosar penal”. Mai mulți moldoveni stabiliți în strainătate au lansat o petiție

16 septembrie 2020, ora 12:54

Un grup de moldoveni stabiliți în Franța au înaintat o petiție  prin care denunță că Eugen Revenco, care a fost numit în funcția de Ambasador al Republicii Moldova în Republica Franceză, ar fi fost implicat în mai multe acțiuni de corupție și e vizat și într-un dosar penal. Despre aceasta a anunțat deputatul Iurie Reniță.

„În calitatea mea de deputat am recepționat petiția unui grup de cetățeni ai Republicii Moldova, stabiliți în Republica Franceză. Petiționarii reclamă faptul că domnul Eugen Revenco, recent nominalizat de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene pentru funcția de Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Republica Franceză ar fi fost implicat în acțiuni de corupție, comise în perioada aflării sale în misiunea diplomatică din Geneva, Elveția”, se arată într-o postare publicată de către parlamentar.

Mai mult, Iurie Reniță spune că „dosarul în care ar fi vizat ambasadorul a fost inițiat în legătură cu depășirea atribuțiilor de serviciu care, în consecință, a condus la prejudicierea bugetului de stat”.

Deputatul a mai anunțat că  a solicitat Procuraturii Generale să fie informat dacă în privința lui Eugen Revenco a fost anterior inițiată vreo cauză penală.

Solicitați pentru o reacție, reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene au declarat că instituția „reiterează că declarațiile și insinăurile de natură să prejudicieze autoritatea și credibilitatea institțiilor serviciului diplomatic sunt regretabile. În contextul nominalizărilor noilor ambasadori, MAEIE menționează că numirile în cadrul serviciului diplomatic sunt realizate în strictă conformitate cu prevederile legale inclusiv prin consultarea instituțiilor abilitate și au la bază principiul meritocrației și a profesionalismului”.

Vedeți mai jos documentele:

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram