În timp ce suntem lideri în Europa la infectări cu COVID-19, raportat la numărul populației, sistemul medical este pregătit să facă față cazurilor de infecție. Asigurările vin din partea ministrului Sănătății, care a mai spus, în cadrul unei emisiuni televizate, că a trecut cu bine peste perioada de tratament pentru COVID-19. Un lucru însă a durut-o – amestecul în viața ei privată. Între timp, Viorica Dumbrăveanu a ajuns și la Președinție, pentru a-și lua distincția oferită de Igor Dodon.

VIORICA DUMBRĂVEANU, MINISTRUL SĂNĂTĂȚII: „La momentul actual noi deja ne-am pregătit. Da, specialiștii spun că este o creștere a numărului de cazuri condiționată de viroze, gripă. Toate acestea au fost luate în calcul, atunci când vorbim de strategie”.

În cadrul unui post de televiziune afiliat socialiștilor, ministrul Sănătății a mai declarat că, dacă trendul actual l-am fi avut în lunile martie-aprilie, atunci sistemul medical s-ar fi confruntat cu un colaps. Acum însă, autoritățile se laudă că sunt pregătite. Ministrul spune că, odată cu revenirea elevilor la școală, incidența infecțiilor crește. Totuși, nu putem vorbi de o revenire sută la sută la orele on line.

VIORICA DUMBRĂVEANU, MINISTRUL SĂNĂTĂȚII: „Ei comunică, ei sunt cei care se întâlnesc în grupuri, ei sunt cei care merg și în zonele de agrement”.

Totodată, Dumbrăveanu a mai spus că a trecut cu bine peste tratamentul pentru COVID-19. Un singur lucru o deranjează însă, amestecul în viața privată. Cât privește confruntarea cu al doilea val de pandemie, ministrul a declarat: „ca să existe valul doi, trebuia să se încheie valul întâi, noi am fost într-o creștere lentă și descreștere”.

Între timp, Viorica Dumbrăveanu a mers și la Președinție, pentru a-și ridica distincția oferită de șeful statului.

IGOR DODON, PREȘEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: „Sănătate, optimism și încredere că va fi mai bine în RM”.

Anterior, președintele a declarat că Dumbrăveanu își merită distincția, pentru că este o profesionistă și a gestionat cu pricepere situația pandemică. Anunțul făcut de Igor Dodon încă în iulie, cum că intenționează să o decoreze ministrul Sănătății, a stârnit mai multe reacții negative venite din partea societății civile, scandalizată fiind de trendul crescător al cazurilor de infectări și laudele aduse ministrei.

În săptămâna 7-13 septembrie, țara noastră fost din nou lideră în Europa, la infectări, raportat la numărul populației.

Reporter: LILIA CARAUȘ

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!