/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Apropiații lui Aleksei Navalnîi spun că au găsit Noviciok în sticlele cu apă din hotel

17 septembrie 2020, ora 12:44

Membrii din echipa lui Aleksei Navalnîi au postat un videoclip pe contul de Instagram al acestuia, în care spun că opozantul rus ar fi fost otrăvit cu noviciok în camera de hotel, nu la aeroport, cum se credea inițial, după ce au găsit urme ale agentului neurotoxic în sticlele de apă de acolo, transmite Digi24.ro.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Алексей Навальный (@navalny) pe

Noviciokul cu care a fost otrăvit Aleksei Navalnîi a fost detectat într-o sticlă goală din camera lui de hotel, din orașul siberian Tomsk, relatează Reuters.

Clipul publicat astăzi pe Instagram a fost înregistrat în camera de la hotelul Xander, la o oră după ce Navalnîi a început să se simtă rău, în ideea în care vor fi găsite eventuale dovezi ale otrăvirii.

Incidentul a avut loc în data de 20 august, când criticul preşedintelui rus Vladimir Putin s-a simțit brusc rău, în timpul unui zbor intern din Siberia către Moscova. Două zile mai târziu, el a fost transportat în Germania pentru tratament, fiind în comă indusă.

Aleksei Navalnîi a fost trezit săptămâna trecută din coma indusă medical.

Teste făcute în laboratoare separate din Germania, Franţa şi Suedia au ajuns la concluzia că el a fost otrăvit cu un agent neurotoxic din clasa noviciok, iar liderii europeni au cerut o explicaţie din partea Kremlinului, care, însă, neagă orice implicare.

Între timp, starea disidentului rus continuă să se îmbunătățească şi poate acum să coboare din pat pentru perioade scurte de timp, a anunţat luni spitalul din Berlin, unde acesta este internat. „Pacientul a fost scos cu succes de pe ventilaţie mecanică”, se menţiona în comunicatul spitalului Charite din Belin.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram