/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/DOC/ Încă un partid politic a fost înregistrat oficial în Moldova. Cine este liderul acestuia și pentru ce pledează formațiunea

17 septembrie 2020, ora 15:50

Un nou partid politic a fost înregistrat oficial în Republica Moldova. Partidului Politic PONA (Pentru Oameni, Natură și Animale) și condus de Ion Dron este a 65-a fracțiune politică care a fost înregistrată în țară deocamdată.

„După aproape trei ani de procese de judecată, am intrat în posesia Deciziei Agenției Servicii Publice de înregistrare a Partidului Politic PONA. Țin să mulțumesc pe această cale celor care au fost alături pe tot acest parcurs și au crezut că vom reuși altfel decât alții”, a menționat Ion Dron într-o postare pe Facebook.

Pe lângă prosperitatea oamenilor, PONA va pleda pe termen lung și pentru ființele nevorbitoare, „care la fel suferă atunci când sunt lovite sau abandonate”.

De asemenea, Dron a menționat și câteva puncte care după părerea lui îi face mai speciali în fața celorlalte partide: „Am reușit înregistrarea formațiunii cu un număr de numai 7 membri fondatori. Am reușit în fața Curții Constituționale să convingem că pragul de 4000 de semnături și principiul administrativ teritorial de formare partidului, până la înregistrarea lui, sunt criterii neconstituționale și în contrasens cu Convenția Europeană. Am reușit, fără a fi la putere, să aducem șansa și pentru cei care nu au mulți bani pentru a fonda un partid, dar vor să se implice”.

Ce ține de Programul partidului și principiile acestuia, Ion Dron a spus că reveni cu detalii în cel mai scurt timp.

Ion Dron este un fost judecător,în prezent avocat, și, totodată, activist civic.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram