Ministerul Educației a emis astăzi un ordin prin care interzice accesul în instituțiile de învățământ a persoanelor străine și organizarea activităților care nu au tangență cu procesul educațional. Ordinul a fost emis după ce astăzi, președintele socialist al raionului Râșcani, Vasile Secrieru, a postat mai multe fotografii de la inaugurarea blocului sanitar din Gimnaziul din satul Hiliuți. Totodată, în ordinul Ministerului se menționează că nerespectarea acestui document va duce la tragerea la răspundere a conducătorilor instituțiilor de învățământ.

l. Conducătorii instituliilor de învățământ vor permite accesul în instituțiile de învățământ a studenlilor, elevilor (copiilor) înscriși în institulia respectivă de învățământ, conform orarului de studii, а personalului angajat al instituției – соnfоrm programului de muncă, а соlаbоrаtоrilог Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, altor organe de control – în baza delegației. 

2. Accesul persoanelor mențăioneate în punctul 1 al prezentului ordin se va permite cu respectarea obligatorie а regulilor de protecție prevăzute în hotărârile Comisiei Nalionale Ехtrаоrdinаrе de Sănătate Publică.

3. Se interzice accesul în instituțiile de învățământ а altor реrsоапе, рrесum și organizarea în cadrul instituliilor de învățământ а activităților се nu au tangență cu procesul educațional.

4. Nеrеsресtаrеа prevederilor prezentului ordin constituie abatere disciplinară constituie temei pentru trаgеrеа la răspunderea disciplinară а conducătorilor vinovați”, se spune în ordin.

Astăzi, președintele socialist al raionului Râșcani, Vasile Secrieru a postat mai multe fotografii de la inaugurarea blocului sanitar din Gimnaziul din satul Hiliuți. Din imaginile postate pe internet, se vede cum președintele socialist al raionului Rîșcani, Vasile Secreieru, împreună cu deputatul socialist, Vladimir Mizdrenco, primarul satului, Alexandru Sandu de la Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) și directoarea liceului, apar fără măști de protecție și înghesuiți la ușa veceului tăind o panglică roșie care era ținută de doi copii.

Această acțiune a provocat diverse discuții în societate, inclusiv o adresare la Procuratura Generală și un mesaj dur din partea Avocatului Poporului.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!