/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

/DOC/ Ministerul Educației interzice accesul persoanelor străine și școli și organizarea oricăror tip de evenimente

missing
17 septembrie 2020, ora 18:57

Ministerul Educației a emis astăzi un ordin prin care interzice accesul în instituțiile de învățământ a persoanelor străine și organizarea activităților care nu au tangență cu procesul educațional. Ordinul a fost emis după ce astăzi, președintele socialist al raionului Râșcani, Vasile Secrieru, a postat mai multe fotografii de la inaugurarea blocului sanitar din Gimnaziul din satul Hiliuți. Totodată, în ordinul Ministerului se menționează că nerespectarea acestui document va duce la tragerea la răspundere a conducătorilor instituțiilor de învățământ.

l. Conducătorii instituliilor de învățământ vor permite accesul în instituțiile de învățământ a studenlilor, elevilor (copiilor) înscriși în institulia respectivă de învățământ, conform orarului de studii, а personalului angajat al instituției – соnfоrm programului de muncă, а соlаbоrаtоrilог Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, altor organe de control – în baza delegației. 

2. Accesul persoanelor mențăioneate în punctul 1 al prezentului ordin se va permite cu respectarea obligatorie а regulilor de protecție prevăzute în hotărârile Comisiei Nalionale Ехtrаоrdinаrе de Sănătate Publică.

3. Se interzice accesul în instituțiile de învățământ а altor реrsоапе, рrесum și organizarea în cadrul instituliilor de învățământ а activităților се nu au tangență cu procesul educațional.

4. Nеrеsресtаrеа prevederilor prezentului ordin constituie abatere disciplinară constituie temei pentru trаgеrеа la răspunderea disciplinară а conducătorilor vinovați”, se spune în ordin.

Astăzi, președintele socialist al raionului Râșcani, Vasile Secrieru a postat mai multe fotografii de la inaugurarea blocului sanitar din Gimnaziul din satul Hiliuți. Din imaginile postate pe internet, se vede cum președintele socialist al raionului Rîșcani, Vasile Secreieru, împreună cu deputatul socialist, Vladimir Mizdrenco, primarul satului, Alexandru Sandu de la Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) și directoarea liceului, apar fără măști de protecție și înghesuiți la ușa veceului tăind o panglică roșie care era ținută de doi copii.

Această acțiune a provocat diverse discuții în societate, inclusiv o adresare la Procuratura Generală și un mesaj dur din partea Avocatului Poporului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram