/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Expedițiile de alpinism în Nepal, reluate după ce au fost sistate din cauza pandemiei

missing
17 septembrie 2020, ora 09:41

O aeronavă specială din Bahrein, având 18 turişti la bord, a aterizat miercuri pe Aeroportul Internaţional Tribhuvan din Kathmandu, odată cu reluarea expediţiilor de alpinism în Nepal după o pauză de aproape şase luni din cauza pandemiei de COVID-19, informează DPA și Agerpres

Expediţia, alcătuită din 15 persoane din Bahrein şi trei britanici, îşi propune să cucerească Munetele Lobuche (6.119 de metri) şi Muntele Manaslu (8.163 de metri), potrivit ambasadei Nepalului din Bahrein.

Excursia este organizată de Garda Regală din Bahrein, iar unul dintre membrii grupului face parte din familia regală, a mai precizat ambasada într-un comunicat.

Mingma Sherpa, din cadrul Seven Summit Treks, compania care se ocupă de derularea expediţiei, a declarat pentru DPA că în curând echipa va pleca spre munţi, unde va rămâne pentru o lună şi jumătate alături de un grup de circa 80 de şerpaşi. Echipa intenţionează să cucerească Everestul anul următor.

Nepalul a suspendat expediţiile în martie pentru a combate transmiterea coronavirusului, dar a început să reia treptat excursiile în speranţa revitalizării unei industrii turistice în criză, în care lucrează circa un milion de persoane.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram