Escortau bani de la colegii de celule sub pretextul facilitării eliberării acestora din detenție. Este vorba despre un grup criminal format din șase persoane care au trecut și la șantaj doar pentru a obține banii. Suspecții au vârste cuprinse între 30 și 39 de ani. Oamenii legii spun că bănuiții au obținut, prin escrocherie, peste un milion de lei de lei.

Grupul criminal era format din trei deținuți și trei persoane aflate în libertate. Oamenii legii spun că gruparea activa încă din luna 2019. Totul a ieșit la iveală după ce un membru al grupului, anterior judecat, împreună cu alte persoane, sub pretextul facilitării eliberării din detenție a unui deținut și în scopul dobândirii ilicite a bunurilor altei persoane, prin înșelăciune, a primit, în mai multe tranșe, bani în valută națională și străină, cauzând victimei un prejudiciu în sumă de 359 617 lei.

Polițiștii spun că au acumulat probe care demonstrează vinovăția indivizilor în cel puțin trei cazuri de escrocherie. Polițiștii au mai stabilit că fiecare membru al grupării avea rolul său: recrutor, organizator, executor și beneficiar. Astfel, pe 15 septembrie aceștia au descins cu percheziții în penitenciarele nr.13-Chișinău și nr.15-Cricova și la domiciliile complicilor aflați la libertate.

În celulele deținuților au fost ridicate mai multe obiecte interzise, cum ar fi: telefoane mobile, cartele SIM, routere wifi, carnete cu inscripții și alte obiecte interzise, din conținutul cărora vor fi extrase informații utile urmăririi penale.

De la domiciliile persoanelor suspecte polițiștii au ridicat bani, telefoane mobile, ștampile, acte confirmative privind transferuri bancare, muniții și alte obiecte. O parte din bani au fost introduși în circuitul ilegal al drogurilor.

În acest caz, a fost inițiată o cauză penală pentru escrocherie în proporții deosebit de mari. Persoanele culpabile de asemenea infracțiune riscă de la opt la 15 ani de închisoare. O persoană a fost reținută, trei deținuți sunt cercetați în arest și două persoane în libertate.

Foto: politia.md

Foto: politia.md

Foto: politia.md

Foto: politia.md

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!