/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/FOTO VIDEO/ Își șantajau colegii de celulă și le cereau bani sub pretextul că vor facilita eliberarea din detenție. Un grup criminal, reținut

17 septembrie 2020, ora 13:13

Escortau bani de la colegii de celule sub pretextul facilitării eliberării acestora din detenție. Este vorba despre un grup criminal format din șase persoane care au trecut și la șantaj doar pentru a obține banii. Suspecții au vârste cuprinse între 30 și 39 de ani. Oamenii legii spun că bănuiții au obținut, prin escrocherie, peste un milion de lei de lei.

Grupul criminal era format din trei deținuți și trei persoane aflate în libertate. Oamenii legii spun că gruparea activa încă din luna 2019. Totul a ieșit la iveală după ce un membru al grupului, anterior judecat, împreună cu alte persoane, sub pretextul facilitării eliberării din detenție a unui deținut și în scopul dobândirii ilicite a bunurilor altei persoane, prin înșelăciune, a primit, în mai multe tranșe, bani în valută națională și străină, cauzând victimei un prejudiciu în sumă de 359 617 lei.

Polițiștii spun că au acumulat probe care demonstrează vinovăția indivizilor în cel puțin trei cazuri de escrocherie. Polițiștii au mai stabilit că fiecare membru al grupării avea rolul său: recrutor, organizator, executor și beneficiar. Astfel, pe 15 septembrie aceștia au descins cu percheziții în penitenciarele nr.13-Chișinău și nr.15-Cricova și la domiciliile complicilor aflați la libertate.

În celulele deținuților au fost ridicate mai multe obiecte interzise, cum ar fi: telefoane mobile, cartele SIM, routere wifi, carnete cu inscripții și alte obiecte interzise, din conținutul cărora vor fi extrase informații utile urmăririi penale.

De la domiciliile persoanelor suspecte polițiștii au ridicat bani, telefoane mobile, ștampile, acte confirmative privind transferuri bancare, muniții și alte obiecte. O parte din bani au fost introduși în circuitul ilegal al drogurilor.

În acest caz, a fost inițiată o cauză penală pentru escrocherie în proporții deosebit de mari. Persoanele culpabile de asemenea infracțiune riscă de la opt la 15 ani de închisoare. O persoană a fost reținută, trei deținuți sunt cercetați în arest și două persoane în libertate.

Foto: politia.md

Foto: politia.md

Foto: politia.md

Foto: politia.md

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram