/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Gazul s-ar putea ieftini. „Moldovagaz” a solicitat ANRE revizuirea tarifelor

missing
17 septembrie 2020, ora 14:42

Tariful la gazele naturale pentru consumătorii finali s-ar putea ieftini. Reprezentanții „Moldovagaz”susțin că au trimis o solicitare către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) în acest sens.

„SA „Moldovagaz” a solicitat Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică revizuirea tarifelor și prețurilor reglementate la gazele naturale, începând cu 01 octombrie 2020. Conform calculelor efectuate în baza Metodologiei existente, tariful mediu final pentru gazele naturale furnizate va constitui 4083 lei pentru o mie de metri cubi, sau cu 7,6% mai puțin în comparație cu tariful mediu actual pentru consumatorii finali”, se arată într-un  comunicat de presă emis de către „Moldovagaz”.

Anterior, pe 8 septembrie, directorul Moldovagaz, Vadim Ceban, a anunțat că tariful la gazele naturale pentru consumătorii finali s-ar putea ieftini cu 8% în această toamnă.

Ceban a mai declarat că prețul mediu pe care îl va achita Republica Moldova pentru gazul natural în anul 2020 va fi cu aproximativ 30 de dolari mai mic decât cel prognozat, iar estimările arată că acesta ar putea să scadă și în continuare, dar o eventuală reducere a tarifului pentru consumatori nu va depăși 10%”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram