Tariful la gazele naturale pentru consumătorii finali s-ar putea ieftini. Reprezentanții „Moldovagaz”susțin că au trimis o solicitare către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) în acest sens.

„SA „Moldovagaz” a solicitat Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică revizuirea tarifelor și prețurilor reglementate la gazele naturale, începând cu 01 octombrie 2020. Conform calculelor efectuate în baza Metodologiei existente, tariful mediu final pentru gazele naturale furnizate va constitui 4083 lei pentru o mie de metri cubi, sau cu 7,6% mai puțin în comparație cu tariful mediu actual pentru consumatorii finali”, se arată într-un  comunicat de presă emis de către „Moldovagaz”.

Anterior, pe 8 septembrie, directorul Moldovagaz, Vadim Ceban, a anunțat că tariful la gazele naturale pentru consumătorii finali s-ar putea ieftini cu 8% în această toamnă.

Ceban a mai declarat că prețul mediu pe care îl va achita Republica Moldova pentru gazul natural în anul 2020 va fi cu aproximativ 30 de dolari mai mic decât cel prognozat, iar estimările arată că acesta ar putea să scadă și în continuare, dar o eventuală reducere a tarifului pentru consumatori nu va depăși 10%”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!