Circulara Comisiei Electorale Centrale privind finanțarea candidaților înscriși în cursa prezidențială trezește mai multe semne de întrebare. Declarația a fost făcute de către Pavel Postică, director de programe al Promo-LEX.

„Țin să subliniez că circulara emisă de Comisia Electorală Centrală trezește mai multe semne de întrebare și suspiciuni legate de această situație. În primul rând trebuie să menționăm faptul că Comisia Electorală Centrală, de altfel ca și noi, nu este acea autoritate care poate să facă interpretarea oficială a legislației. Respectiv, acele aspecte care sunt descrise depășesc cu mult atribuțiile pe care le are Comisia Electorală Centrală”, a menționat Pavel Postică.

În context, directorul de programe al Promo-LEX a adăugat că „trebuie să subliniem foarte exact că CEC a avut o interpretare continuă vizavi de acelaș subiect pe parcursul tuturor campaniilor care au fost organizate din 2014”.

„Al doilea aspect la care vreau să fac mențiune ține de articolul 43, aliniatul 7, din Codul Electoral care menționează, foarte exact, că partidele politice pot susține financiar candidații pe care i-au desemnat, inclusiv, la alegerile prezidențiale, în limita resurselor pe care le dețin în cont la începutul campaniei electorale”, a explicat Pavel Postică.

Amintim că circulara a fost propusă de către secretarul CEC, Maxim Lebedinschi, și prevede că partidele politice nu sunt concurenți electorali și nu își pot finanța candidații la alegerile prezidențiale.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!