/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Pavel Postică, despre circulara propusă de CEC: „Trezește mai multe semne de întrebare”

missing
17 septembrie 2020, ora 13:09

Circulara Comisiei Electorale Centrale privind finanțarea candidaților înscriși în cursa prezidențială trezește mai multe semne de întrebare. Declarația a fost făcute de către Pavel Postică, director de programe al Promo-LEX.

„Țin să subliniez că circulara emisă de Comisia Electorală Centrală trezește mai multe semne de întrebare și suspiciuni legate de această situație. În primul rând trebuie să menționăm faptul că Comisia Electorală Centrală, de altfel ca și noi, nu este acea autoritate care poate să facă interpretarea oficială a legislației. Respectiv, acele aspecte care sunt descrise depășesc cu mult atribuțiile pe care le are Comisia Electorală Centrală”, a menționat Pavel Postică.

În context, directorul de programe al Promo-LEX a adăugat că „trebuie să subliniem foarte exact că CEC a avut o interpretare continuă vizavi de acelaș subiect pe parcursul tuturor campaniilor care au fost organizate din 2014”.

„Al doilea aspect la care vreau să fac mențiune ține de articolul 43, aliniatul 7, din Codul Electoral care menționează, foarte exact, că partidele politice pot susține financiar candidații pe care i-au desemnat, inclusiv, la alegerile prezidențiale, în limita resurselor pe care le dețin în cont la începutul campaniei electorale”, a explicat Pavel Postică.

Amintim că circulara a fost propusă de către secretarul CEC, Maxim Lebedinschi, și prevede că partidele politice nu sunt concurenți electorali și nu își pot finanța candidații la alegerile prezidențiale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram