Deputații Platformei Demnitate și Adevăr au elaborat un proiect de inițiativă privind admiterea finanțării de către partidul care a înregistrat un candidat în cursa pentru prezidențiale.

Astfel, într-un comunicat de presă se anunță că inițiativa urmează să fie depusă la Parlament, fiind solicitată interpretarea Codului electoral.

Pentru a nu lăsa loc de interpretări, Platforma Demnitate și Adevăr cere Parlamentului Republicii Moldova interpretarea legislației electorale, în speță articolul 43, alineatul 7, din Codul Electoral privind modul în care partidele politice pot susține financiar candidații pe care i-au desemnat, inclusiv la alegerile prezidențiale”, susțin reprezentanții Platformei DA.

Amintim că Comisia Electorală Centrală a emis o circulară privind finanțarea candidaților înscriși în cursa prezidențială din 1 noiembrie curent, care prevede că partidele politice nu sunt concurenți electorali și nu își pot finanța candidații la alegerile prezidențiale.

În acest context, PAS a cerut demisia președintelui CEC, Dorin Cimil, în legătură cu circulara Comisiei Electorale Centrale.

Ulterior, Dorin Cimil a venit cu o reacție, declarând că „consider că nu am luat decizii, nu am întreprins acțiuni și nu am făcut declarații care ar constitui o încălcare a legii sau a jurământului depus și ar servi drept temei pentru demisie”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!