SA „Moldovagaz” a solicitat Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) revizuirea tarifelor și prețurilor reglementate la gazele naturale, se arată într-un comunicat publicat în 17 septembrie.

„SA „Moldova gaz” a solicitat Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică revizuirea tarifelor și prețurilor reglementate la gazele naturale, începând cu 01 octombrie 2020. Conform calculelor efectuate în baza Metodologiei existente, tariful mediu final pentru gazele naturale furnizate va constitui 4083 lei pentru o mie de metri cubi, sau cu 7,6% mai puțin în comparație cu tariful mediu actual pentru consumatorii finali” se arată în comunicatul emis de Moldovagaz.

GALINA  SANDUȚĂ ,SEFA SERVICII COMUNICARE ANRE: „ANRE a primit astăzi solicitarea privind revizuirea tarifelor și prețurilor reglementate  la gazele naturale de la S.A Moldova .Informăm că la moment plata gazelor este în scădere. Respectiv, operatorul este în drept să ceară această micșorare. Specialiștii din cadrul agenției examinează cererea verificând  corectitudinea faptelor, iar ulterior vom anunța pe site-ul agenției detalii la subiect.”

Anterior, pe 8 septembrie, directorul Moldovagaz, Vadim Ceban, a anunțat că tariful la gazele naturale pentru consumătorii finali s-ar putea ieftini cu 8% în această toamnă. Ceban a mai declarat că prețul mediu pe care îl va achita Republica Moldova pentru gazul natural în anul 2020 va fi cu aproximativ 30 de dolari mai mic decât cel prognozat, iar estimările arată că acesta ar putea să scadă și în continuare, dar o eventuală reducere a tarifului pentru consumatori nu va depăși 10%”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!