Ministrul Șarov ar fi trebuit să se documenteze înainte de a declara că președintele a intrat într-o școală fără a purta mască. Iar dacă nu se poate documenta, atunci pot fi luate altfel de decizii inclusiv politice. Despre aceasta a declarat șeful statului într-o ediție specială „Primele Știri” de la un post privat de televiziune. 

Întrebat dacă nu este o insultă adusă profesorilor care stau în fiecare zi cu măști și cu viziere în fața elevilor, Igor Dodon a menționat că și-a scos masca pentru că poartă un respect față de oamenii cu care discută.

„Din nou insinuări ale opoziției. O să discutăm cu domnul Șarov și o să-l rugăm să se documenteze. Dacă nu poate să se documenteze, atunci se pot lua și altfel de decizii, inclusiv politice. Președintele țării a purtat mască în școală, iar atunci când vorbit cu elevii și-a scos masca”, a comentat Dodon.

Mai mult, acesta a menționat că imediat ce au fost luate deciziile de a purta măști, toate vizitele acestuia în localități, mai ales în școli se efectuează cu respectarea tuturor măsurilor.

„Noi avem un acord de coaliție cu PD care presupune o anumită colaborare. Acum imaginați-vă că de mâine deputații PSRM încep să ia pe fiecare ministru PD și să-l eticheteze public, la ce ar duce chestia asta? Când încearcă să se lanseze săgeți în adresa unui partener, atunci apar semne de întrebare.

„Vreți să știți dacă îl dau afară sau nu? Credeți-mă că dacă mi-aș dori, mâine ar fi demis. Dar formăm o coaliție care trebuie menținută”, a mai adăugat Dodon.

De asemenea, președintele a vorbit și despre distincțiile pe care le înmânează: „Eu când înmânez distincții de stat, întotdeauna intru în încăpere cu mănuși și mască, scot masca doar ca să-i felicit și îmi pun masca înapoi, dacă asta se consideră încălcare, vom ține cont”.

În încheiere Dodon a zis că pe viitor va purta mască și când va discuta cu oamenii.

Amintim că, ministrul Educației, Igor Șarov, a condamnat nerespectarea prevederilor deciziilor CNESP cu privire la măsurile de prevenire și control a infecției virusului COVID-19 de către președintele Dodon. Deși nu a spus cu text direct, ministrul s-a referit la o vizită a președintelui Igor Dodon la o școală din raionul Drochia, unde a fost surprins fără a purta mască de protecție. În opinia ministrului, răspunsul societății civile ar trebui sa fie dur în asemenea cazuri.

„Dubla măsură, practicată de unii reprezentanți ai autorităților puterii din Republica Moldova știrbește principiile unui stat democratic. Și atunci ne întrebăm: în ce stat trăim? Cum e posibil ca măsurile legislative să fie obligatorii doar pentru unii cetățenii ai statului, exceptându-i-i pe alții? Mai grav decât atât, exemplul este dat de chiar vârfurile puterii, în condițiile în care profesorii sunt inclusiv la tablă în mască și sunt expuși zilnic riscului infectării”, a declarat Șarov pe o rețea de socializare.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!