În prima jumătate a anului 2021 vor demara lucrările de construcție a apeductului magistral Chișinău-Strășeni-Călărași. Lucrările se vor desfășura în cadrul proiectului „Îmbunătățirea infrastructurii de apă în Moldova Centrală”, finanțat de Republica Federală Germania prin intermediul KfW, o bancă germană de dezvoltare deținută de stat, cu sediul în Frankfurt.

În acest context, astăzi, 18 septembrie, a fost organizată o ședință de lucru, în format on-line, la care au participat reprezentanții KfW responsabili de proiectele în derulare din țara noastră și Secretarul de Stat al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Dorin Andros.

Conform agendei ședinței, s-a discutat despre implementarea eficientă a proiectului prin asigurarea contribuție Guvernului Republicii Moldova în valoare de 10% din suma proiectului și promovarea Acordului adițional pentru oferirea din partea a KfW a alte zece milioane de euro.

Totodată, părțile au discutat despre inițierea procesului de identificare a noi priorități de finanțare pentru Republica Moldova.

Construcția magistralei Chișinău- Strășeni- Călărași pe o lungime de circa 53 de km, constituie prima etapă a proiectului, iar următoarele etape prevăd conectarea satelor din raionale Strășeni și Călărași la apeductul magistral, sursa căruia este stația de tratare a apei din municipiul Chișinău, care va asigura calitativ și cantitativ circa 170 de mii persoane din raioanele nominalizate.

Valoarea totală a proiectului constituie circa 25 de milioane de euro, perioada de implementare fiind 2019 – 2023.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!