/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Summitul de pace ar putea fi sabotat

Când vor demara lucrările de construcție a apeductului Chișinău-Strășeni-Călărași. Anunțul făcut de autorități

missing
18 septembrie 2020, ora 19:52

În prima jumătate a anului 2021 vor demara lucrările de construcție a apeductului magistral Chișinău-Strășeni-Călărași. Lucrările se vor desfășura în cadrul proiectului „Îmbunătățirea infrastructurii de apă în Moldova Centrală”, finanțat de Republica Federală Germania prin intermediul KfW, o bancă germană de dezvoltare deținută de stat, cu sediul în Frankfurt.

În acest context, astăzi, 18 septembrie, a fost organizată o ședință de lucru, în format on-line, la care au participat reprezentanții KfW responsabili de proiectele în derulare din țara noastră și Secretarul de Stat al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Dorin Andros.

Conform agendei ședinței, s-a discutat despre implementarea eficientă a proiectului prin asigurarea contribuție Guvernului Republicii Moldova în valoare de 10% din suma proiectului și promovarea Acordului adițional pentru oferirea din partea a KfW a alte zece milioane de euro.

Totodată, părțile au discutat despre inițierea procesului de identificare a noi priorități de finanțare pentru Republica Moldova.

Construcția magistralei Chișinău- Strășeni- Călărași pe o lungime de circa 53 de km, constituie prima etapă a proiectului, iar următoarele etape prevăd conectarea satelor din raionale Strășeni și Călărași la apeductul magistral, sursa căruia este stația de tratare a apei din municipiul Chișinău, care va asigura calitativ și cantitativ circa 170 de mii persoane din raioanele nominalizate.

Valoarea totală a proiectului constituie circa 25 de milioane de euro, perioada de implementare fiind 2019 – 2023.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram