/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 755: Sancțiuni UE și tancuri binecuvântate de preoți. Colaborator al Ambasadei Ruse, interzis în Moldova

/DOC/ Copiii care au fost bolnavi de COVID-19 pot beneficia de tratament în sanatoriu

18 septembrie 2020, ora 16:23

Copiii care au fost bolnavi de COVID-19 pot beneficia de tratament în sanatoriu. Un ordin în acest a fost emis de Ministerul Sănătății. Pentru aceasta, începând cu 20 septembrie, își va începe activitatea etapizată Centrul de recuperare pentru copii „Ceadâr-Lunga”. 

De tratament la sanatoriu vor beneficia copii de la 2 la 15 ani. Micuții de la 2 la 10 ani vor fi însoțiți de un părinte.

Copiii vor merge la sanatoriu în baza unei trimiteri de la Centrele raionale de sănătate, din Chișinău, Bălți și UTA Găgăuzia.

Medicul șef al Centrului de recuperare pentru copii ,,Ceadîr-Lunga” (dna Tatiana Darnașcan): va asigura plasarea cuplurilor „mama-copil” în saloane separate, cu respectarea strictă a regimului sanitar, în corespundere cu cadrul normativ existent; va coordona cu vicedirectorii/specialiștii principali în asistența medicală mamei și copilului din teritoriile administrative, lista prealabilă a pacienlilor care vor fi trimiși la tratarnent de recuperare, începind cu data de 20.09.2020”, se spune în ordin.

Ordinul Ministerul Sănătății îl vedeți mai jos.

Ordin Sanatoriu on Scribd

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram