Copiii care au fost bolnavi de COVID-19 pot beneficia de tratament în sanatoriu. Un ordin în acest a fost emis de Ministerul Sănătății. Pentru aceasta, începând cu 20 septembrie, își va începe activitatea etapizată Centrul de recuperare pentru copii „Ceadâr-Lunga”. 

De tratament la sanatoriu vor beneficia copii de la 2 la 15 ani. Micuții de la 2 la 10 ani vor fi însoțiți de un părinte.

Copiii vor merge la sanatoriu în baza unei trimiteri de la Centrele raionale de sănătate, din Chișinău, Bălți și UTA Găgăuzia.

Medicul șef al Centrului de recuperare pentru copii ,,Ceadîr-Lunga” (dna Tatiana Darnașcan): va asigura plasarea cuplurilor „mama-copil” în saloane separate, cu respectarea strictă a regimului sanitar, în corespundere cu cadrul normativ existent; va coordona cu vicedirectorii/specialiștii principali în asistența medicală mamei și copilului din teritoriile administrative, lista prealabilă a pacienlilor care vor fi trimiși la tratarnent de recuperare, începind cu data de 20.09.2020”, se spune în ordin.

Ordinul Ministerul Sănătății îl vedeți mai jos.

Ordin Sanatoriu on Scribd

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!