După ce imaginile de la inaugurarea unei toalete în satul Hiliuți, unde doi copii țineau o panglică, au stârnit un val întreg de critici, subiectul a fost mediatizat și de presa din România. Unele publicații au tratat cu ironie gestul politicienilor care apar în fotografii.

„Toaleta unei școli rurale din Republica Moldova a fost inaugurată cu pâine, sare și panglică roșie, în condițiile în care și în țara vecină este în plină desfășurare campania electorală pentru alegerile prezidențiale”, scrie Digi 24.

Foto: captură

„Nu este deloc o glumă. Totul s-a petrecut în Republica Moldova, la o școală dintr-un sat aflat în raionul Râșcani. Toaleta unei școli rurale din Republica Moldova a fost inaugurată cu pâine, sare și panglică roșie, în condițiile în care și în țara vecină este în plină desfășurare campania electorală pentru alegerile prezidențiale”, comentează portalul Ora de Sibiu.

Foto: captură

Și Libertate a scris despre imaginile care au scandalizat opinia publică:

Foto: captură

„Situație halucinantă în Republica Moldova, unde politicienii se pregătesc la rândul lor de alegeri în noiembrie.  Toaleta unei școli gimnaziale din satul Hiliuţi, raionul Râşcani, a fost inaugurată cu fast și tăiere de panglică”, au comentat jurnaliștii de la B1.

Foto: captură

„Locul în care, în 2020, s-a tăiat o panglică la inaugurarea unei toalete. Unde a avut loc acest moment bizar de care oficialitățile sunt tare mândre”,  este titlul site-ului impact.ro.

Amintim că ieri în spațiul public au apărut mai multe imagini din satul Hiliuți, raionul Râșcani, unde doi copii țineau o panglică roșie la inaugurarea unei toalete. Alături de copii, în imagini apare și președintele socialist al raionului Râșcani, Vasile Secreieru, împreună cu deputatul socialist Vladimir Mizdrenco, primarul satului, Alexandru Sandu, de la Partidul Acțiune și Solidaritate, dar și directoarea instituției.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!