Producătorul de camioane Daimler Trucks și-a prezentat acum câteva ore strategia tehnologică pentru electrificarea vehiculelor sale, de la distribuția urbană la transportul internațional pe distanțe lungi, reafirmându-și astfel angajamentul față de obiectivele Convenției de la Paris privind protecția climei.

Evenimentul s-a axat pe tehnologia camioanelor cu celule de combustie pe bază de hidrogen pentru segmentul de transport pe distanțe lungi. Mercedes-Benz GenH2 Truck, care şi-a marcat premiera mondială în cadrul acestui eveniment, în calitate de concept, marchează începutul folosirii pilelor de combustie drept combustibil.

Cu GenH2 Truck, Daimler Trucks demonstrează pentru prima dată ce tehnologii specifice conduce producătorul înainte la viteză maximă, astfel încât camioanele cu celule de combustie grele să poată efectua operațiuni de transport pe distanțe lungi flexibile și solicitante, cu intervale de până la 1.000 de kilometri și mai mult pe un singur rezervor de hidrogen! Află mai multe detalii interesante din articolul complet de pe AutoBlog.MD

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!