După ce Comisia Electorală Centrală a respins cererea grupului de inițiativă în susținerea lui Andrian Candu drept candidat la prezidențiale, politicianul a declarat că prin acțiunea sa, CEC a scuipat în 25 de mii de oameni. Candu s-a referit la cei 25 de mii de oameni care au semnat în listele prezentate la CEC. 

CEC a scuipat în 25 mii de oameni, au aruncat în WC semnăturile oamenilor. CEC a încălcat un drept fundamental din Constituție. Am adus argumente pe care ei nu le-au luat în calcul, pentru că au primit comandă politică. Ei se tem. Frica fața de noi e atât de mare încât a ajuns de la președinție la CEC. Dacă înregistrarea i-a speriat atât de tare, ce ar fi făcut în alegeri?! Vom lupta pentru fiecare cetățean al Moldovei care vrea să schimbe această guvernare și acest președinte. Vom merge în instanță, vom merge la partenerii noștri externi, vom merge până la capăt. Dacă ei cred că aici s-a terminat, greșesc amarnic. Dodon pleacă, noi rămânem. Toți cei care execută comenzi polite vor pleca împreună cu Dodon. De astăzi alegerile sunt fraudate. Mulțumesc mult tuturor susținătorilor și celor care astăzi au fost alături de noi”, a declarat Candu după ce a ieșit de la ședința Comisiei.

Acum câteva minute, CEC a respins cererea de înregistrare în cursa electorală a lui Andrian Candu. Membrii Comisiei au făcut trimitere la faptul că au fost depistate mai multe greșeli în listele de semnături aduse de grupul de inițiativă al lui Candu la CEC. Cinci membri ai Comisiei au votat pentru neînregistrare, alții doi s-au abținut, iar un membru al CEC a refuzat să participe la vot pentru că, în opinia lui, partidul Pro Moldova nu trebuia inclus, în genere, în lista formațiunilor care își pot înainta candidați pentru prezidențiale.

ULTIMA ORĂ! Andrian Candu nu a fost înregistrat în cursa pentru prezidențiale

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!