Rusia a aprobat tratamentul Coronavir de la R-Pharm pentru pacienţii COVID-19 cu forme uşoare până la moderate. Medicamentul antiviral ar putea fi lansat în farmaciile din ţară săptămâna viitoare, au declarat reprezentanți ai companiei.

Aprobarea Coronavir ca medicament eliberat pe bază de reţetă urmează aprobării unui alt medicament COVID-19 rus, Avifavir, în luna mai. Ambele se bazează pe favipiravir, care a fost dezvoltat în Japonia şi este utilizat pe scară largă acolo ca bază pentru tratamentele virale, scrie Mediafax.

Anunţul R-Pharm este un alt pas pe care Rusia îl face pentru a prelua conducerea globală în cursa împotriva virusului. Acesta îşi exportă deja testele COVID-19 şi a încheiat mai multe înţelegeri internaţionale pentru aprovizionarea cu vaccinul său Sputnik-V.

R-Pharm a declarat că a primit aprobare pentru Coronavir după studiile clinice de fază III care au implicat 168 de pacienţi cu COVID-19.

Medicamentul a fost aprobat pentru prima dată în spital pentru a trata COVID-19 în iulie, a arătat un raport guvernamental.

Procesul Coronavir a fost relativ mic. Regulatorul european de sănătate a aprobat vineri utilizarea de dexametazonei în tratamentul pacienţilor cu COVID-19 după un studiu realizat de cercetători din Marea Britanie pe câteva mii de pacienţi.

R-Pharm a început discuţii cu farmacii pentru comenzi, a spus purtătorul de cuvânt al companiei.

Coronavir este fabricat la unitatea R-Pharm din Yaroslavl, la aproximativ 300 km nord-est de Moscova.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!