/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Ucraina și SUA încep exerciții militare comune în același timp cu aplicațiile ruso-belaruse

missing
18 septembrie 2020, ora 07:32

Ucraina şi SUA au lansat joi exerciţii militare comune, la două zile după ce Rusia a început aplicaţii comune cu forţe belaruse în Republica Belarus, scrie Agerpres.

Exerciţiile „Rapid Trident 2020” se desfăşoară în apropiere de Yavoriv, în vestul Ucrainei, implicând circa 4.000 de militari din zece ţări, a indicat Ambasada SUA din Kiev.

Aceste exerciţii demonstrează forţa parteneriatului strategic americano-ucrainean şi „angajamentul de a îmbunătăţi capacitatea de pregătire într-un mediu operaţional plin de provocări, ceea ce întăreşte relaţiile solide necesare pentru pace şi stabilitate”.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus într-un discurs, în deschiderea exerciţiilor, că o armată ucraineană modernă, echipată şi capabilă este prioritatea sa, iar această armată trebuie să fie garantul dezvoltării libere a Ucrainei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram