/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ ULTIMA ORĂ! Andrian Candu nu a fost înregistrat în cursa pentru prezidențiale

missing
18 septembrie 2020, ora 17:24

Comisia Electorală Centrală a decis în ședința de astăzi neînregistrarea lui Andrian Candu, candidatul partidului Pro Moldova la alegerile prezidențiale. Motivul a fost că membrii CEC au depistat mai multe greșeli în listele de semnături.

Pentru respingerea cererii înintate de grupul de inițiativă al lui Andrian Candu au votat cinci membri ai CEC, doi membri s-au abținut.

Candu și Sîrbu au adus critici Comisiei Electorale Centrale pentru faptul că au analizat pur tehnic listele cu semnături prezentate în susținerea candidatului la prezidențiale, deși numărul de semnături este de 25 de mii, mai mult decât limita minimă. „De astăzi putem considera că procesul electoral este fraudat. Eu v-am adus 25 de mii de semnături, unde un cetățean poate scrie în loc de cifra „1”, „7” sau că a semnat acolo unde este data. (…) Noi vom căuta dreptate și mai deparate, sunt instanțele naționale și internaționale, cert este faptul că cuiva Andrian Candu îi încurcă”, a menționat Candu.

Amintim că ieri CEC nu a putut decide dacă să îl înregistreze sau nu pe Candu în cursa pentru fotoliul de președinte. Motivul a fost că unele liste de semnături în susținerea candidatului au fost depistate greșeli. Astăzi, echipa lui Andrian Candu a prezentat mai multe copii ale buletinelor de indentitate ale semnatarilor, iar membrii CEC au depistat că majoritatea copiilor aveau data documentelor expirată.

Totodată, echipa lui Andrian Candu a cerut recuzarea de la examinare a membrului CEC Maxim Lebedinschi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram