Comisia Electorală Centrală a decis în ședința de astăzi neînregistrarea lui Andrian Candu, candidatul partidului Pro Moldova la alegerile prezidențiale. Motivul a fost că membrii CEC au depistat mai multe greșeli în listele de semnături.

Pentru respingerea cererii înintate de grupul de inițiativă al lui Andrian Candu au votat cinci membri ai CEC, doi membri s-au abținut.

Candu și Sîrbu au adus critici Comisiei Electorale Centrale pentru faptul că au analizat pur tehnic listele cu semnături prezentate în susținerea candidatului la prezidențiale, deși numărul de semnături este de 25 de mii, mai mult decât limita minimă. „De astăzi putem considera că procesul electoral este fraudat. Eu v-am adus 25 de mii de semnături, unde un cetățean poate scrie în loc de cifra „1”, „7” sau că a semnat acolo unde este data. (…) Noi vom căuta dreptate și mai deparate, sunt instanțele naționale și internaționale, cert este faptul că cuiva Andrian Candu îi încurcă”, a menționat Candu.

Amintim că ieri CEC nu a putut decide dacă să îl înregistreze sau nu pe Candu în cursa pentru fotoliul de președinte. Motivul a fost că unele liste de semnături în susținerea candidatului au fost depistate greșeli. Astăzi, echipa lui Andrian Candu a prezentat mai multe copii ale buletinelor de indentitate ale semnatarilor, iar membrii CEC au depistat că majoritatea copiilor aveau data documentelor expirată.

Totodată, echipa lui Andrian Candu a cerut recuzarea de la examinare a membrului CEC Maxim Lebedinschi.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!