/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Zece copii au beneficiat de implant cohlear de la începutul anului. Până în 2021, alți zece urmează să treacă intervenția

18 septembrie 2020, ora 16:36

Zece copii au beneficiat de la începutul anului de implant cohlear. Alții zece urmează să treacă prin această intervenție până la sfârșitul anului, anunță ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

Potrivit ei, începând de anul curent implantul hoclear este realizat din Fondul de asigurare obligatorie de asistență medicală. În acest sens au fost alocate pentru acest an 7.800.000 lei.

La momentul actual nu există listă de așteptare pentru implantul cohlear.

Intervențiile au fost realizate de renumitul profesor ceh Jiří Skřivan și de doctorul otorinolaringolog Alexandru Didencu de la Spitalul Clinic republican pentru copii „E. Coțaga”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram