/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Cer eliberarea tuturor protestatarilor. Ambasadorii UE la Minsk au transmis un mesaj de solidaritate

missing
19 septembrie 2020, ora 08:31

Ambasadorii statelor UE la Minsk au transmis un nou mesaj de solidaritate cu opoziția bielorusă și cer eliberarea tuturor protestatarilor și liderilor politici care au fost arestați de autorități.

Reprezentanții diplomatici au făcut o fotografie de grup, fiecare dintre ei purtând la vedere un ecuson pe care scrie „Prizonieri politici în Belarus”, potrivit digi24.ro.

„Noi, șefii misiunilor statelor membre UE la Minsk, facem apel la autoritățile din Belarus să acționeze în conformitate cu obligațiile sale internaționale și să-i elibereze pe toți cei din Belarus care au fost închiși în ultimele luni din motive politice.

Suntem alături de toți prizonierii politici din Belarus – câteva zeci de bărbați și femei – închiși pe nedrept pentru apărarea și promovarea libertăților fundamentale și a democrației.

Din această zi, fiecare dintre noi va aduce o listă a deținuților politici din Belarus la fiecare întâlnire cu oficialii din Belarus.

Reiterăm că o rezolvare pașnică și durabilă a crizei actuale poate rezulta doar dintr-un dialog național incluziv, ținut cu respectarea deplină a drepturilor și libertăților fundamentale ale poporului din Belarus și cu respectarea deplină a cererii lor pentru un proces democratic”, au transmis ambasadorii într-un mesaj comun, potrivit reprezentanței Comisiei Europene în România.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram