Parchetul olandez a informat vineri că i-a aplicat o amendă ministrului justiției, Ferdinand Grapperhaus, care, cu ocazia căsătoriei sale în luna august, a încălcat măsura de distanțare socială impusă contra răspândirii noului coronavirus.

„Ministerul Public i-a aplicat o amendă de 390 de euro ministrului Grapperhaus pentru că acesta a încălcat regulile împotriva coronavirusului cu ocazia căsătoriei sale, la 22 august’, a comunicat instituția, potrivit news.ro.

Ferdinand Grapperhaus a făcut obiectul a numeroase critici după publicarea în presă a unor fotografii de la căsătoria sa, unde apare alături de zeci de invitați, fără a respecta distanțarea socială.

Mai mulți deputați și politicieni ai partidelor din coaliția de guvernare au fost de părere că ministrul justiției și-a pierdut orice credibilitate prin încălcarea unor măsuri a căror necesitate a repetat-o neîncetat.

Criticile numeroase l-au determinat pe Grapperhaus să-și exprime, vizibil emoționat, regretele, cu prilejul unei dezbateri în camera inferioară a parlamentului.

Amenda dictată pentru ‘încălcare vizibilă’ a distanțării sociale trebuie să servească ‘credibilității’ aplicării măsurilor pentru care Grapperhaus este ‘figura emblematică’, a explicat parchetul.

De la debutul epidemiei, guvernul olandez insistă pe regula de păstrare a unei distanțe de 1,5 metri între cetățeni.

Olanda, unde numărul de noi infectări este în creștere, a raportat până acum un total de 84.778 de cazuri, dintre care 6.258 de decese.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!