/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

„Doar laşii lovesc femeile". Continuă protestele la Minsk: sute de persoane, arestate sâmbătă

missing
20 septembrie 2020, ora 14:27

Protestele antiguvernamentale continuă la Minsk, capitala Belarusului, pentru a şasea săptămână la rând, scrie mediafax.ro.

Sâmbătă, peste două mii de femei au ieşit din nou pe străzile din centrul oraşului, pentru a cere demisia preşedintelui Lukaşenko. În jur de 200 de persoane au fost reţinute şi urcate cu forţa în dubele poliţiei.

Printre acestea s-a aflat şi activista Nina Baginskaya, femeia de 74 de ani care a devenit un simbol al evenimentelor din ultimele şase săptămâni.

Protestarele au strigat: „Doar laşii lovesc femeile”, iar una dintre participante a leşinat. Demonstraţiile de stradă au început pe 9 august, după alegerile prezidenţiale contestate îndelung de oponenţii preşedintelui Alexander Lukaşenko, aflat de 26 de ani la conducerea ţării.

În primele zile de protest, aproape 7.000 de oameni au fost arestaţi şi alte câteva sute răniţi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram