Protestele antiguvernamentale continuă la Minsk, capitala Belarusului, pentru a şasea săptămână la rând, scrie mediafax.ro.

Sâmbătă, peste două mii de femei au ieşit din nou pe străzile din centrul oraşului, pentru a cere demisia preşedintelui Lukaşenko. În jur de 200 de persoane au fost reţinute şi urcate cu forţa în dubele poliţiei.

Printre acestea s-a aflat şi activista Nina Baginskaya, femeia de 74 de ani care a devenit un simbol al evenimentelor din ultimele şase săptămâni.

Protestarele au strigat: „Doar laşii lovesc femeile”, iar una dintre participante a leşinat. Demonstraţiile de stradă au început pe 9 august, după alegerile prezidenţiale contestate îndelung de oponenţii preşedintelui Alexander Lukaşenko, aflat de 26 de ani la conducerea ţării.

În primele zile de protest, aproape 7.000 de oameni au fost arestaţi şi alte câteva sute răniţi.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!