Strada 31 august din Capitală va fi transformată într-un coridor verde pentru bicicliști și va face legătura dintre Parcurile Valea Trandafirilor, Valea Morilor și Dendrariu. Conform proiectului propus, pe acestă stradă va fi lărgit trotuarul și amenajată pistă cu sens dublu pentru bicilete din contul îngustării carosabilului. Intersecțiile vor fi securizate prin treceri pietonale denivelate, semafoare și extensii de curbură a trotuarelor.

Edilul Capitalei, Ion Ceban spune că proiectul prevede schimbarea categoriei străzii 31 august 1989 din stradă cu prioritate pentru automobile în stradă pe care pietonii și bicicliștii au aceleași drepturi ca și automobilele.

Foto: Facebook/ Ion Ceban

Astăzi, 20 septembrie, autoritățile municipale au prezentat proiectul de renovare al străzii. Renovarea acesteia va fi realizată în cadrul pachetului doi al proiectului „Chişinău – Drumuri Urbane” , finanțat de către Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Banca Europeană de Investiții și Fondului Special de Energie Verde al BERD.

Planul de redesign al străzii a fost elaborat de laboratorul “LaMiez” cu suportul “Green City Lab” și PNUD Moldova.Urmează să fie lansată licitația pentru identificarea companiei care va realiza lucrările, iar finalizarea proiectului este prevăzută pentru toamna anului 2021.

În contextul campaniei „European Mobility Week” la care a aderat și orașul Chișinău, astăzi, strada 31 august 1989, în perimetrul străzilor Serghei Lazo și Vasile Alecsandri este închisă pentru circulația automobilelor, rămânând deschisă pentru pietoni, bicicliști și transport public.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!