/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

45 de incendii de vegetație, înregistrate în ultimele 24 de ore. Pompierii vin cu un avertisment

21 septembrie 2020, ora 11:28

Mai multe incendii de vegetație au izbucnit în ultimele 24 de ore. Astfel, pompierii au lichidat 45 de focare, care au fost înregistrate în mai multe localități din țară.

Potrivit informațiilor, focarile au afectat mai multe hectare de iarbă uscată din raioanele Edineț, Strășeni, Telenești, Râșcani, Cahul, Ialoveni, Soroca, Leova, Florești și UTA Găgăuzia.

În urma intervețiilor, pompierii au raportat că în localitatea Manta focul a distrus 30 de hectare de mirește uscată și cinci hectare de plantație cu porumb.

De asemenea, salvatorii au intervenit și în localitatea Spicoasa, unde flăcările au distrus șapte hectare de iarbă uscată. Mai mult, pompierii au lichidat un incendiu de vegetație pe un teren agricol dintre satele Abaclia și Cioc- Maidan.

Mai mult, salvatorii au fost alertați și despre un incendiu din satul Cinișeuți, raionul Rezina, unde au intervenit la scurt timp

În aceste condiții, pompierii avertizează că în condiții de vânt și umiditate redusă, focarele se pot răspândi cu repeziciune și se pot transforma în incendii de proporții. Astfel, oamenii sunt îndemnați să nu aprindă gunoiul menajer și vegetația uscată.

Foto: Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram