Mai multe incendii de vegetație au izbucnit în ultimele 24 de ore. Astfel, pompierii au lichidat 45 de focare, care au fost înregistrate în mai multe localități din țară.

Potrivit informațiilor, focarile au afectat mai multe hectare de iarbă uscată din raioanele Edineț, Strășeni, Telenești, Râșcani, Cahul, Ialoveni, Soroca, Leova, Florești și UTA Găgăuzia.

În urma intervețiilor, pompierii au raportat că în localitatea Manta focul a distrus 30 de hectare de mirește uscată și cinci hectare de plantație cu porumb.

De asemenea, salvatorii au intervenit și în localitatea Spicoasa, unde flăcările au distrus șapte hectare de iarbă uscată. Mai mult, pompierii au lichidat un incendiu de vegetație pe un teren agricol dintre satele Abaclia și Cioc- Maidan.

Mai mult, salvatorii au fost alertați și despre un incendiu din satul Cinișeuți, raionul Rezina, unde au intervenit la scurt timp

În aceste condiții, pompierii avertizează că în condiții de vânt și umiditate redusă, focarele se pot răspândi cu repeziciune și se pot transforma în incendii de proporții. Astfel, oamenii sunt îndemnați să nu aprindă gunoiul menajer și vegetația uscată.

Foto: Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!