/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Candu a contestat decizia CEC prin care i-a fost respinsă cererea de înregistrare la prezidențiale

missing
21 septembrie 2020, ora 17:24

Grupul de inițiativă al candidatului PRO Moldova la alegerile prezidențiale a depus astăzi o contestație la Curtea de Apel privind anularea hotărârii CEC prin care a fost respinsă cererea de înregistrare a lui Andrian Candu în calitate de candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova.

„Decizia CEC lezează drepturile fundamentale, este ilegală, neîntemeiată și adoptată cu încălcarea procedurii de examinare. Astfel, Comisia a încălcat articolul 54 din Constituție, iar instanța ar urma să se pronunțe dacă restricționarea dreptului reclamantului de a fi ales este proporțională situației care a determinat-o”, se arată într-un comunicat de presă.

„Mai dăm o șansă sistemului să-și corecteze greșeala care poate fi începutul unei fraudări fără precedent a alegerilor în Republica Moldova. Am contestat la Curtea de Apel hotărârea rușinoasă a Comisiei Electorale Centrale, pentru care 18 mii de semnături validate de operatorii lor nu a fost un argument pentru înscrierea în cursa electorală a candidatului Andrian Candu”, a scris Candu pe Facebook.

Amintim că pe 18 septembrie curent, Comisia Electorală Centrală cu 5 voturi a respins cererea de înregistrare a lui Andrian Candu în calitate de candidat la funcția de Președinte al Republicii Moldova, desemnat de Partidul Politic PRO Moldova.

Candu a prezentat la CEC semnăturile a 25 000 de susținători, fiind acceptate doar 18 000 de semnături.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram