Grupul de inițiativă al candidatului PRO Moldova la alegerile prezidențiale a depus astăzi o contestație la Curtea de Apel privind anularea hotărârii CEC prin care a fost respinsă cererea de înregistrare a lui Andrian Candu în calitate de candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova.

„Decizia CEC lezează drepturile fundamentale, este ilegală, neîntemeiată și adoptată cu încălcarea procedurii de examinare. Astfel, Comisia a încălcat articolul 54 din Constituție, iar instanța ar urma să se pronunțe dacă restricționarea dreptului reclamantului de a fi ales este proporțională situației care a determinat-o”, se arată într-un comunicat de presă.

„Mai dăm o șansă sistemului să-și corecteze greșeala care poate fi începutul unei fraudări fără precedent a alegerilor în Republica Moldova. Am contestat la Curtea de Apel hotărârea rușinoasă a Comisiei Electorale Centrale, pentru care 18 mii de semnături validate de operatorii lor nu a fost un argument pentru înscrierea în cursa electorală a candidatului Andrian Candu”, a scris Candu pe Facebook.

Amintim că pe 18 septembrie curent, Comisia Electorală Centrală cu 5 voturi a respins cererea de înregistrare a lui Andrian Candu în calitate de candidat la funcția de Președinte al Republicii Moldova, desemnat de Partidul Politic PRO Moldova.

Candu a prezentat la CEC semnăturile a 25 000 de susținători, fiind acceptate doar 18 000 de semnături.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!