/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Câți elevi, profesori și educatori s-au îmbolnăvit cu virusul COVID-19 de la începutul anului școlar și câte grupe de copii au intrat în autoizolare

missing
21 septembrie 2020, ora 09:40

De la începutul anului școlar, în instituțiile școli și licee au fost depistate 190 de îmbolnăviri cu COVID-19, dintre care 106 elevi, iar în grădinițe – 51 de cazuri, dintre care 2 cazuri sunt în rândul copiilor. Despre aceasta a declarat viceprimara Angela Cutasevici, în cadrul ședinței Primăriei de astăzi.

Totodată, viceprimara a anunțat că îmbolnăvirile în rândul elevilor și cadrelor didactice atestate de la începutul epidemiei sunt cu transmitere comunitară, adică bolnavii s-au infectat în afara instituțiilor de învățământ.

În același timp, din cele peste o mie de grupe deschise pentru copii, 408 sunt pentru copiii de 6-7 ani, 370 pentru copiii de 5-6 ani și 311 grupe pentru copiii de 4-5 ani. Frecvența este de 97 la sută, iar 2 grupe de copii au intrat în autoizolare.

Mai mult, revenirea la procesul educațional în formatul de până la pandemie nu poate fi realizată prea curând: „Decizile ce țin de organizarea procesului educațional sunt luate de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, iar autoritățile municipale doar se adaptează la cele decise”, a menționat Angela Cutasevici.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram