De la începutul anului școlar, în instituțiile școli și licee au fost depistate 190 de îmbolnăviri cu COVID-19, dintre care 106 elevi, iar în grădinițe – 51 de cazuri, dintre care 2 cazuri sunt în rândul copiilor. Despre aceasta a declarat viceprimara Angela Cutasevici, în cadrul ședinței Primăriei de astăzi.

Totodată, viceprimara a anunțat că îmbolnăvirile în rândul elevilor și cadrelor didactice atestate de la începutul epidemiei sunt cu transmitere comunitară, adică bolnavii s-au infectat în afara instituțiilor de învățământ.

În același timp, din cele peste o mie de grupe deschise pentru copii, 408 sunt pentru copiii de 6-7 ani, 370 pentru copiii de 5-6 ani și 311 grupe pentru copiii de 4-5 ani. Frecvența este de 97 la sută, iar 2 grupe de copii au intrat în autoizolare.

Mai mult, revenirea la procesul educațional în formatul de până la pandemie nu poate fi realizată prea curând: „Decizile ce țin de organizarea procesului educațional sunt luate de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, iar autoritățile municipale doar se adaptează la cele decise”, a menționat Angela Cutasevici.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!