De astăzi, 21 septembrie, elevii din clasele primare și cele gimnaziale, revin la regimul obișnuit de alimentație, cu prezența la cantină și bucate calde. Despre aceasta s-a anunțat în cadrul ședinței operative a Primăriei.

„Săptămâna trecută, hrana copiilor a fost organizată în toate instituțiile educaționale din capitală, de care au beneficiat 34500 de elevi. În 62 de școli s-a trecut deja la alimentația obișnuită, în sala de mese (cantină), iar în alte 65 de instituții din ciclul primar și secundar, săptămâna trecută, a fost organizată hrana la pachet”, a declarat viceprimara capitalei, Angela Cutasevici.

Potrivit acesteia, de luni, vor reveni la alimentația tradițională, organizată în sala de mese și alte unități școlare.

De asemenea, începând cu data de 7 septembrie 2020, în cadrul instituțiilor de educație timpurie, hrana copiilor este asigurată de 4 ori pe zi.

Amintim că autoritățile publice locale sunt preocupate de revizuirea sistemului de alimentație în instituțiile de învățământ municipale, inițial fiind stabilit ca procedurile de achiziții pentru serviciile de profil în grădinițe să fie organizate centralizat, prin intermediul Direcției generale educație, tineret și sport.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!