/LIVE TEXT/ Cutremur după cutremur în Turcia: Plânsete și țipete se aud de sub dărâmături. Bilanțul morților continuă să crească

Curtea de Apel a respins contestațiile PLDM și Mișcării Politice Unirea privind circulara CEC. „Vom contesta cu recurs”

21 septembrie 2020, ora 19:06

Curtea de Apel Chișinău a declarat inadmisibile contestațiile depuse de Mișcarea Politică Unirea și Partidul Liberal Democrat cu privire la circulara emisă săptămâna trecută de Comisia Electorală Centrală în care se spune că partidele politice pot finanța doar ca o persoană juridică candidații la prezidențiale.

Reprezentanții celor două formațiuni susțin că vor ataca cu recurs această decizie a Curții de Apel.

Atât Mișcarea Unirea, cât și Partidul Liberal Democrat au depus contestații la Curtea de Apel după ce CEC a emis o circulară în care se menționează că partidele politice nu sunt concurenți electorali și nu își pot finanța candidații la alegerile prezidențiale decât ca în limita plafonului de 12 salarii medii pe economie. Documentul a provocat discuții aprinse atât în rândul formațiunilor care și-au înregistrat pretendenți la funcția de președinte, cât și în societate, în ansamblu.

TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram