Curtea de Apel Chișinău a declarat inadmisibile contestațiile depuse de Mișcarea Politică Unirea și Partidul Liberal Democrat cu privire la circulara emisă săptămâna trecută de Comisia Electorală Centrală în care se spune că partidele politice pot finanța doar ca o persoană juridică candidații la prezidențiale.

Reprezentanții celor două formațiuni susțin că vor ataca cu recurs această decizie a Curții de Apel.

Atât Mișcarea Unirea, cât și Partidul Liberal Democrat au depus contestații la Curtea de Apel după ce CEC a emis o circulară în care se menționează că partidele politice nu sunt concurenți electorali și nu își pot finanța candidații la alegerile prezidențiale decât ca în limita plafonului de 12 salarii medii pe economie. Documentul a provocat discuții aprinse atât în rândul formațiunilor care și-au înregistrat pretendenți la funcția de președinte, cât și în societate, în ansamblu.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!